Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Ze Slovenska mi posílají každý měsíc duchod v eurech. Slovensko dává více českých korun z eur podle platného kurzovního lístku. Které banky mi provedou transakci na Slovensku. Případné kontakty na banky? Děkuji.
Netuším, který kurzovní lístek máte na mysli, resp. které banky. Základní mantinely Určuje příslušná národní banka, jenž ale neumožňuje vedení účtu pro běžné občany. Komerční banky mají různý kurz CZK... Jestli jsem správně pochopila vaši otázku, tak jediné řešení je: otevřít si účet u slovenské banky, nechat si tam posílat důchod, pak přicestovat na Slovensko, vybrat eura a koupit za ně České koruny v tom výhodném kurzu, Českou hotovost pak dovézt domů. Náklady jsou spočítatelné.
To je jednoduché, zařiďte si tady ve své bance, devizový účet. Já mám účet kam mi také chodí důchod v eurech. A dokonce nic neplatím z jeho vedení. Jmenuje se to "termínovaný" účet. Na výběr mám určený jeden den v týdnu, kdy mám výběr zdarma, u mne je to každá středa. Můžu si samozřejmě vybrat i v jiné dny, ale to už bych platila za službu. Můžete si vybírat své peníze v eurech a pak si je prodat sám. Nebo si je můžete převést jako devizu do svého normálního účtu a v tom případě je kurz pro Vás výhodnější.
Tím převést do svého normálního účtu myslím to, že prodáte erura za české koruny v devize, tedy je to bezhotovostní směna peněz a v tom případě je kurz vždycky výhodnější. Ale to Vám asi dělají oni automaticky, což je ale pro Vás nevýhoda, protože v tom případě nemůžete nic ovlivnit. Ale kdybyste dostával svůj důchod vyplácený v eurech, tak už můžete sám hospodařit. A určitě to možné je i ze Slovenska, mně chodí důchod z Francie a jde to. Jenom budete muset založit ten devizový účet, změnit si na Slovensku u svého plátce důchodu číslo účtu, kam ho mají v devizách posílat a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.