Dobrý Den, předevčírem večer jsem se byl sprchovat, po osprchování jsem si šel vyčistit uši pomocí vatových tyčinek, a neuvědomil si že mám v uchu vodu, a od té doby mám zalehlé ucho. Zkoušel jsem mnoho rad na uvolnění vody z uší, pak jsem podle čtení na internetu použil peroxid vodíku 3%, a od té doby je to horší, ucho mám zalehlé ještě více než předtím a skoro na něj neslyším, nějaké rady na uvolnění tohoto bordelu z ucha? Nebo mám navštívit ušního lékaře?
Ještě zkuste: Dlaň si pevně přitlačte k uchu a potom jakoby prudce dejte ruku z ucha. Vzn. tlak, který by to mohl uvolnit. Pak si zkuste s uchem lehnout na tu stranu, jestli by voda neodtekla, vezměte si přitom bonbon nebo žvýkačku, nastane pohyb, přitom polykejte.
Kápněte si do ucha stolní olej a nechte chvilku působit. Pak si lehněte na bok a nechte olej vytéct, i s případnou usazeninou. Pak, když to nezabere, si olej z ucha vytřete, zamaštěné ložní povlečení hoďte do prádelního koše, čistě povlečte, pak si vezměte kartičku zdravotní pojišťovny a běžte na ušní. Existuje proplachovací stříkačka, stojí to asi něco přes dvě stovky, tím byste teoreticky mohl propláchnout doma sám. Je to takový hobby model toho, čím disponuje ORL. Ale na ORL vám to udělají odborněji.
No tak přece to tam nebudu valit na plné kule. Stačí malý proud a ten maz po částech jde postupně ven. Je lepší tam i kapnout olej, pak to jde líp. Čistím si tak uši pravidelně a nemám s tím problém. Při snorchlovani v Egyptě se mi tam taky dostala voda a začínalo to bolet, ucho jsem proplachl ve sprše a úleva okamžitá...
Ty vatové tyčinky jsou pekné svinstvo, maz tí nacpete hodně daleko, říká se, že do ucha se smí štourat pouze loktem. Takže tu stříkačku s vodou, nebo odmáčet olejíčkem.
Zdravím, rady typu stolního oleje a propláchnutí pomocí vody pod tlakem je akorát rada jak přijít o sluch Pokud do 2 dnů ucho neodlehne, navštivte lékaře. Nic jiného s tím neuděláte
vilik*
No vidíte, a já můj postup s olejem a výplachem jako radu obdržel od lékaře na ORL, kterého jsem opakovaně navštěvoval. Samozřejmě neproplachovat hadicí, ale velkou plastovou stříkačkou s tím správným tlakem.
Už jsem to zde psal někomu. To není voda to je ucpané. Já nevěděl co s tím a nepomohlo nic ani ta trubička zapalovací a ani kysličník. Nakonec jsem našel AURECON a to je kysličník s olejema a ten zabral. Měl jsem takovou radost, že slyším, že jsem to tam nakapal ještě jednou. Vyteklo to. Kup si AURECON FORTE ten je silnější ten mám já. Eukalyptus a kysličník. Bublá to méně, než čistý kysličník, který nepomohl a funguje to. Lehneš si na 20 minut na bok a nakapeš to tam.
Zacpěte si prsty nos a jakoby foukněte se zavřenou pusou...nic do ucha nedávejte, pokud to nepomůže, skočte na ORL
dolga*
Tohle pomohlo mému synovi. Přišla jsem s ním k doktorovi, že ho strašně bolí ucho. Po koupání. Doktor řekl, chyt se za nos, zacpi si ho a foukni při zavřené puse a pomohlo to, syn se pak usmíval jak sluníčko. A také mu doktor řekl, že nemá uplně v pořádku bubínek a že pokud to nechce už zažít, tak po každé koupeli si musí dát cípek ručníku do ucha, naklonit hlavu a vodu z ucha vytřepat. Dělá to tak dodnes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.