Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat či tu je někdo kdo má zkušenosti s linorytem. Já osobně mám za sebou dejme tomu 10-20 linorytů (ale vše bylo v rámci školy, takže jsem nemusel nic shánět). Ale teď se vrhám do linorytu sám za sebe. A nejsem si jist kde a co za lino sehnat. Vím že se dají sehnat lina přímo na linoryt - ale jejich cena je asi 100kč za A4 - což minimálně pro "cvičné" linoryty je docela dost (případně ... vyplatí se do toho i přesto zainvestovat?). A tak se ptám ... máte někdo ozkoušené co za lino používat a nezrujnuje vás to :D? Vím že spoustu lidí ryje do kde čeho...
Předem díky za rady a zkušenosti ...
Mívali jse doma zbytky gumového lina, tak jsem ryla do toho. Meměl by někdo v rodině, tř. babička, teta, nebo ze známých, kdo má třeba obložené uvnitř schody takovým linem? To se dělalo dřív, ale zbytky by se třeba našly. Zeptej se v potřebách pro výtvarníky, jestli nemají něco levnějšího, existují různé hmoty, nemusí to být vyloženě lino. Jinak asi víš, co je ještě potřeba, rydla, tiskařská čerň, špachtle na roztíkání, pevná deska, lis asi nemáš, tak položíš na štoček papír a jezdíš přes to obrácenou lžící. Tak až se ti daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.