Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevolnost ze zabijačkové polévky

Od: dulik* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

v posledním roce jsem měl možnost dopřát si 3x zabijačkovou polévku. Tuto polévku miluji, ale v posledních třech případech mi neudělala vůbec dobře (i když byla výborná)! Problémy byly takové, že jsem měl po polévce střevní nevolnosti a hlavně říhání a velice nadměrnou nadýmavost (bez průjmů)!

Prosím nevíte někdo čím by to mohlo být? Mám dojem že budu mít k něktré z částí polévky (agresi či alergii), mohly by to být kroupy, krev, marijánka.

Nemáte někdo s tímto stejné negativní zkušenosti? Čemu se mám vyhnout, abych něměl několikadenní problémy?

Díky za odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Miluju prdelačku :-P. Ale určitě jsou to kroupy. Pokud nebyla prdelačka zkyslá. I to dělají kroupy - nemají se dávat do polévky, pokud se polévka hned nekonzumuje. Ale píšete, že byla vynikající. Asi by to chtělo prdelačku bez krup a kroupy nahradit třeba vařenou rýží. *nevi* Vím, že to není ono, ale je to lepší, než se potom trápit. A nebo jak píše Liduš, dát si minimálně krup - jen pro oko :D a přikusovat chleba. Zkuste ještě najít, čím by se daly kroupy nahradit. *placni*

dulik*
hodnocení

Díky moc, určitě to vyzkouším bez těch krup! :-P

kytka*

Já jsem asi jiná, mě ,když něco nedělá dobře tak to prostě vyloučím z jídelníčku a nepřemýšlím čím co nahradit. *zed*Zvlášť takovou mastnotu, to se nedivím, že Vám bylo zle.Když bez toho nemůžete být , tak si dejte po ní 2 chlazené plzně 12 st , ať Vám líp vytráví.

malvinka*

Souhlasím s kytkou 12 st plzeň je zásáditá rovněž Svijany používjí stejnou vodu.

Ještě by mohla způsobit úlevu minerálka jdu mrknout na název.

doplněno 03.03.10 09:47:

www.bilinskakyselka.com/produkty_bilinska_kyselka.html

rob*

minerálku nééééé, bude mít rezavý trubky *smich*

s tou plzničkou ale souhlas, taky užívám tuto medicínu, a to mně ani nemusí být špatně *pivo*

hodnocení

0x

Máte v pořádku žlučník a slinivku? Jestli je polívka hodně mastná, tak žlučník reaguje. Znám to od manžela, tak dlouho pokoušel, až skončil na operaci žlučníku...

rob*
hodnocení

0x

Jestli do té polévky dávali "marijánku", jak píšete, určitě byste měl jiné problémy :)

A teď vážně, pokud vám to dělá jen tato polévka tak se jí vyvarujte, jestli budete pozorovat problémy i u jiných drůhů jídla asi bych vyhledal lékaře.

hodnocení

0x

Vy do toho cpete marihuanu? Se pak nedivte... *smich*

Do normální zabíjačkové polévky přece patří majoránka...

Co se říhání týče, bývá způsobeno nadměrným použitím česneku.

Pokud Vám potíže působí jen a pouze zabíjačková polévka, asi se budete muset vzdát své oblíbené pochoutky (i když pokud si ji dáte 3x do roka, tak bych o nějaké lásce nemluvil).

Pokud Vám však potíže způsobují i další potraviny, tak šupem k lékaři. Jak na Vás například působí topinka řádně potřená česnekem?

dulik*
hodnocení

Samozřejmně že v té plévce byla majoránka! :-P česnek na topinkách mi také připadá těžký, ale rozhodně nezpůsobuje takové problémy jako právě ta polévka!

zuzee*

Mohli by to způsobovat ty kroupy. Nebo není polévka hodně mastná? Zkuste si dát jen kroupy co to s váma udělá.

lidus*
hodnocení

0x

Mluvíte jistě o tzv. černé polévce a ta je velice silný vývar ze všeho masa co se v kotli vaří a navíc tučná a tak vám dělá problémy.Také jí miluju ale talíř a dost a ještě k ní mimo krup jíme chleba.

hodnocení

0x

Co zkusit espumizan? Proti nadýmání.

hrusticka1973*
hodnocení

0x

Já mám jinou zkušenost se zabijačkou,dopřála jsem si v těhotenství jitrnici a skončila jsem v porodnici na kapačkách.A proč?

cyril*

Pravděpodobně jste před použitím zapoměla odstranit špejle. :D

malvinka*

Cyrile*haha* a praskla plodová voda.

doplněno 03.03.10 21:42:

Zřejmě porod urychlil žlučník.

hrusticka1973*

To byl blbý ftip.

bibik*
hodnocení

0x

Tak to začalo i mně. Pak po paštice a už jsem jela.Jsem po operaci žlučníku a je mi dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]