Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lístek na penize

Od: ludmilakufova odpovědí: 3 změna:
Dobrý den prosím vás chtěla bych vědět jak mám postupovat v případě když mi můj zaměstnavatel neposlal lístek na peníze včas na sociální zabezpečení. Jsem 3 měsíce na marodce od 23.4.A dostala jsem první za květen teprve 2.7. Za červen mi poslala až teprve včera.chtela bych se taky zeptat jestli to náhodou není už trestný čin nemám totiž už žádnou hotovost a ani nemám jak zaplatit nájem o jídle ani nemluvě. Budu ráda když mi odpovíte co nejdříve.jsem totiž bezradná s pozdravem Ludmila Kufová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

0x

Soc má třicet dní, takže nejspíš to zaměstnavatel poslal včas. To jsou holt ty nevýhody marodění.

hodnocení

0x

Ludmilo, zavolejte si na OSSZ místně příslušnou sídlu Vašeho zaměstnavatele, ta Vaše dávky vyplácí. Najděte si na stránce www.cssz.cz v kontaktech přímý telefon na vedoucího oddělení nemocenského pojištění a zeptejte se přímo jeho. Všechny podklady pro výplatu dávek jsou elektronicky zaevidovány v systému dnem, kdy byly doručeny, takže vedoucí bude vědět, kdy a jestli vůbec Váš lístek na peníze na správu došel. Můžete si být jistá, že dohlédne na to, aby dávka byla zpracována co nejdřív. Zpracované dávky se (elektronicky) zasílají na ČSSZ do Prahy, odkud se vyplácejí, na což má ČSSZ týden. Těch 30 dní, které zmiňoval kolega rádce, se počítá od obdržení kompletních dokladů přes zpracování, aprobaci kontrolního oddělení, odeslání na ČSSZ až do výplat.

bel
hodnocení

0x

Ludmilo nezoufejte a lístek na peníze neodevzdávejte zaměstnavateli, ale posílejte ho rovnou vaší mzdové účetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]