Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kašel a bolest v krku už týden

Od: emiko* odpovědí: 13 změna:
Zdravím.Minulou středu,tedy 30.7 mě začalo bolet v krku,hrozně mě v něm škrábálo,nemohla jsem mluvit a bolelo mě polykat,takhle ti bolelo od rána do večera..Krk se poté zlepšil cca v neděli,od té doby mě bolel jen večer přes noc a ráno.Ale v tu neděli se z toho stal kašel,mokrý..hodně hlenu mám u toho.Od té doby mě prepadava kašel hlavně večer a v noci společně s tou bolesti v krku,ale přes den je zas vše v pohodě,nechápu To. Začala jsem brát Ambrobene v tabletech a cucat Strepsils.K doktorovi jsem nešla,jelikož jdem si myslela ,že je to jen nachlazení a přejde To,bohužel to trvá už týden a přijde mi to zvláštní..
Prpsim poraďte co dělat.Dkeuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Navštivte konečně toho lékaře. Ten Vás vyšetří a nasadí vhodné léčivo. Samoléčba Vám evidentně nezabírá, tak to neodkládejte.

emiko*
hodnocení

Zítra ráno tam už zajdu,děkuju moc.

72mona3*
hodnocení

0x

Mně to moc zvláštní nepřijde. Některé virózy, pokud se nepodchytí včas, mohou trápit hodně dlouho. Začít se léčit hned v začátcích je klíčové tedy - při počátku obtíží. Pokud se to nezlepší, je vhodné navštívit lékaře. Zvlášť ta bolest v krku. M.

kaslik
hodnocení

0x

Také mě to skolilo /bez teplot, pouze pocení/ a týden jsem praktikovala samoléčbu. Kloktání - slaná, vlažná voda, silný odvar z heřmánku, šalvěje, můžete si dávat prieznitzovy obklady na krk, po ránu pomali ulizovat med - rozpustí se hleny a můžete je vykašlat, rýmovníkem si můžete potírat nos, můžete stříkat do krku volně prodejné přípravky, dobrý je Jox, ale to jsem dozvěděla pozdě /je opravdu hnusný, ale účinkuje/.

Koupila jsem Tantum Verde - je drahý a moc neúčinkoval.

Takže nakonec bílý povlak v krku a k doktorovi. Stěry a odběr krve z prstu neprokázaly streptokoka, jenom byl špatný poslech plic, doporučená léčba - prášky na 10 dní, ale ne ATB, kloktadlo z lékárny, Mukosolvan, klid, Vincentka. Přidala jsem lichořeřišnici - čerstvý list a šalvějové pastilky. Bolest ustupuje, ale pomalu.

Kupte si nové kartáčky na zuby, chce to potom ke konci výměnu, abyste se neinfikoval zpětně.

Takže to chce opradu k tomu doktorovi, abyste absolvoval testy a vyloučila se vážnější nemoc.

emiko*
hodnocení

Bohužel,doktorka má dovolenou a já jedu v sobotu také pryč ,takže nevím co dělat.

dolga*
hodnocení

0x

Kašel prý trvá 6 týdnů a není prý dobré se ho zbavit brutálním způsobem, nebot pomáhá likvidovat usazeniny na plicích. V tomhle případě já osobně znám a uznávám jen dva přípravky - Stopkašel a Stoprýma. Obojí pomáhá přímo neuvěřitelně a to i v případě kašle z podrážděných plic po narkoze například. Navíc jsou tyto léky naprosto přírodní a bez chemie.

S tou bolestí v krku, pokud Vám na to nedají antibiotika, tak to není bakteriálního původu. A měla byste se zaměřit na nemoc, zvanou moučnivka. Je to nakažlivé onemocnění.
Ano, kvasinky v ustech jsou běžné a nadělají velkou paseku, pokud zrovna nemáte v pořádku imunitní systém.
Nejíst vůbec sladké, at se nemnoží a najít si na google léky, které Vám pomůžou.Zubní kartáčky, abych je nemusela měnit každý měsíc, ale jednou za čtvrt roku, dávám do octové vody na 5 minut po použití. Pak je propláchnu studenou vodou a učel byl splněn.

Jsem velkou příznivkyní octa, protože nic jiného neznám, co by tak dobře likvidovalo plísně všeho druhu. Pokud můžu ještě poradit, chtělo by to nejen zvýšit imunitu, ale načas i nějaké prostředky na ochranu střev před plísněmi, protože ač se to nezdá, jsou opravdu střeva naším ukazatelem zdraví a není náhoda, že jsme u nás ve výskytu rakoviny střev na špičce. Pro svá střeva toho totiž moc neděláme.

Jedno léto jsem kašlala tři týdny, až mne manžel zahnal k doktorce, byl to náběh na zápal plic. Laik tohle nepozná, lepší, když doktorka poslechne.

dolga*

To jo, ale pokud člověk nemá hned vysoké teploty, lze první týden zvládnout takto, pokud se nic nelepší, pak zaručeně doktor. A navíc, chronicky nemocní, staří lidé a děti by měli raději jít k lékaři hned. Ta imunita je tam přece jen jiná.

Nemela jsem žádné teploty a mela jsem nábeh na zlápal plic. Moje mamka také nemela žádné teploty a mela zápal plic.

veda
hodnocení

0x

Domácí léčba nezabírá, tak vás ten lékař asi nemine. Klidně by to mohla být i angína a ta se doma nevyléčí.

emiko*
hodnocení

Tak bohužel,doktorka má dovolenou a já v sobotu jedu také na dovolenou,tak teda nevím.
veda

Naše doktorka má vždycky za sebe zástup. Na dveře vylepí kdo jí jmenovitě zastupuje a kde v které oblasti města ordinuje pro akutní případy. Ale všude to asi tak nefunguje. Ale možná jste nějaký ten zástup přehlédla. Co zajít večer na pohotovost, doktor vás prohlédne, když to budee na ATB, tak vám je předepíše.

rubik
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hleny v krku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]