Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kravatový uzel

Od: bauerlukin® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den chtěl bych se zeptat jak se váže tenhle úzký a podlouhlý kravatový uzel. Nebo
aspoň jaký je to uzel. Díky

Kravatový uzel

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

Windsorem nepokazíte nikdy nic.

Kravatový uzel #2

hodnocení

1x

A tyhle nezvyklé uzly? Zajímavé, že?

Kravatový uzel #3
lmgify

To bude chtít nějakou tenkou, ohebnou kravatu, jinak si bude celý den připadat, že má pod krkem stočené ponožky velikost tenisového míčku.

a hlavně dlouhou kravatu, jsem vyšší a mám problém vetšinu kravat vůbec uvázat tak aby vyšla po pásek

hodnocení

0x

Mám za to, že je to uzel Winsdorf. Jikan jinak zadáním slov kravatový uzel do googlu Ti vyběhne dost o tom jak je vázat včetrně i názvů ...

Když radit, tak pořádně Windsor.

hodnocení

0x

kepler*
hodnocení

0x

Šířka a výška uzlu se volí utažením a místem přeložení na kravatě. Názorné obrázky pro různé působy vázání si můžeš prohlédnout zde: vazani-kravaty.com/...

hodnocení

0x

velikost uzku je také daná velikostí - šířkou kravaty, záleží jak je šitá

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,určitě jste dostal od předchazejících rádců spravnou odpověď.Ale je zřejmé,že jste nebyl na vojně,tam

byla kravata (pro sváteční oblek) upevněná na gumičku a tím odpadaly veškeré problémy s vázáním.

Je to velice praktické.

.

Hmm nevím ale tu dobu co jsem byl v ČSLA a posléze v AČR měli VZS jen jeden vzor kravaty a ten jediný byl na gumičku! A sváteční? to taky nevím běžmě byl oděv vz 63-služební a oděv vz 63 vycházkový (sako a plášť měli našitý znak na rukávu) k tomu polní oděv vz60 + pracáky= montérky khaki barvy

Hm, taky nevím, ale v letech mé ZVS (40 let zpátky) jsme měli i jako vojáci k vycházkové uniformě klasickou khaki vázací kravatu;) Ovšem její použití bylo dobrovolné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]