Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neurol - řízení motorových vozidel - testy

Od: neuro odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

v příbalovém letáčku je psáno " nedoporučuje se řízení motorových vozidel "

Zajímalo by mě, jak to chodí v praxi při orientačních testech na drogy při dopravní kontrole?

Děkuji předem za vstřícnost .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Policie varuje před těmito léky za volantem:

" Která léčiva jsou tedy ta "nejvíce"riziková?

Dle základního mechanismu účinku léčivých látek lze do rizikových skupin zařadit především:

léčiva proti úzkosti a strachu (Neurol, Lexaurin, Elenium, Rivotril, Prothazin).

léky na spaní (Stilnox, Zolpidem, Nitrazepam, Diazepam,...).

starší generace antihistaminik (Dithiaden, Fenistil).

antidepresiva ( Amitriptylin, Anafranil, Prozac, Fevarin).

neuroleptika (Chlorprothixen, Haloperidol, Tisercin, Prosulpin, Dogmatil, Thioridazin).

analgetika (Korylan, Talvosilen, opiáty).

látky se zvýšeným nebezpečím u seniorů (anticholinergika, antiparkinsonika, antiemetika).

některé léky na kašel (s obsahem lihu, s účinnou látkou Dextromethorfan-Robitussin nebo Codein)."

Více v odkazu.

policie.cz/...

danys*
hodnocení

2x
Spíš bych se bál toho, že způsobis dopravní nehodu a pak veškerou škodu budeš platit. A nikoho nebude zajímat jestli to je fet nebo neurol.
neuro
hodnocení

Přesně z toho mám také obavu, proto by mě zajímalo zda už se s tím někdo setkal, že by na Neurol takto " dojel ", že by to policie brala jako fety. Ono je hezké snažit se uplatnit " selský rozum " , ale ten v Českých zákonech zdaleka neplatí...

danys*
Při nejmenším to uvedou v protokolu i nehodě a jedna věc je jasná - pojišťovna nebude plnit ani halíř

bzdzpn
hodnocení

2x

Toť otázka co je lepší.. jestli si vzít Neurol a vklídku jet, nebo si ho nevzít a celou cestu uhánět jak šílenec ze strachu, že mě něco pronásleduje a způsobit katastrofu :D

Pokud já vím, tak PČR používá na testy psychotropních láetk tester DrugWipe 5 a ten neumí ukázat benzodiazepiny, mezi které patří neurol. Benzodiazepiny (neurol, Xanax, Lexaurin, Frontin, apod.) umí ukázat až DrugWipe 6, a ten oni zatím nepoužívají. Vím to docela bezpečně, protože svým vzhledem vypadám asi jako smažka a test na drogy dostávám pokaždé :D no co, jeden stojí myslím cca 500, tak když někoho baví vyhazovat peníze :D

neuro
hodnocení

Děkuji za Váš příspěvek, ohledně testerů PČR... Nicméně jsem narazil na další odkaz, kde opět varují před ztrátou Řp. benzo.cz/...

Takže je to nejspíše opravdu tak, že po užití neurolu né, že není doporučeno řídit motorové vozidlo, ale vyloženě je to protizákonné ...

hodnocení

0x

Zdravím.
Asi takhle...Mám známého, který se láduje celá léta Neurolem a denně jezdí autem.
Pokud vím, tak se ještě nestalo, aby s tím měl někdy problém *nevi*

neuro
hodnocení

Mohu se zeptat, problém nebyl při orientačních testech? Nebo máte na mysli, že neměl problém s jízdou, pozorností, reakcemi atd...?

Neměl problém absolutně s ničím, nikdy.
Sama tomu nerozumím *nevi*

hodnocení

0x

No tak když je psáno, že se nedoporučuje tak to zakázané není, jen by to byla asi přitěžující okolnost při nehodě.

neuro
hodnocení

Měl jsem za to, že by též neměl být problém při testech, nicméně jsem narazil na tento odkaz, drmax.cz/... , kde paní doktorka píše "Screeningové (tj. orientační) testy, které by vám policie udělala ráno po požití Neurolu, by mohly být reaktivní. "

Což mě trošku zarazilo, tak jsem chtěl vědět, zda má někdo zkušenosti z praxe...

Kdyby nechtěli, aby se po užití řídilo, napsali by tam, že se to nesmí. Ale protože tam napsali nedoporučuje se, zakázané to neni, takže neni co řešit, na to neni třeba zkušeností z praxe, stačí selský rozum. *zed*

re4zon
Screeningove testy jsou nic neprokazujici kravina, kterou si policie usnadnuje praci. Bohuzel spousta lidi se neumi branit a dopadnou blbe jen kvuli sve duvere v system, ktery je chce jen oskubat. Podstatne je lekarske vysetreni, az to muze prokazat ovlivneni. V pripade neurolu je to prakticky vylouceno, pokud ho neberete tuny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]