Nejste přihlášen/a.
Zaběhněte si koupit pemzu nebo pilník na paty a krém a pěkně si nohy nechte odmočit a vydrbejte tou pemzou a promažte, to nejhorší půjde pryč. A když to budete dělat denně tak budete mít za pár dní paty jak prdýlku a hlavně se nebudou dělat ty bolestivé praskliny. Není třeba mít nějaké drahé hoblíky a elektrické pilníky . Mně už nyní stačí jen kosmeticke-pomucky.heurek/... a paty jsou opravdu ošetřené a hladké.
Toto není genetika ...prostě se o nohy nestaráte- nejspíš vás to nikdo nenaučil v tom je ten problém.Každý den při mytí nohou je potřeba si paty ošetřit- pemzou nebo pilníkem na paty obrousit ztvrdlou kůži a pořádně promazat speciálním krémem na ztvrdlou kůži .Třeba tento - je opravdu dobrý-k dostání v každé drogerii nebo lékárně.
Ale opravdu to chce dennodení péči jinak to budete mít znovu.
ještě si kupte do vody kde si budete nohy namáčet před ošetřením zbozi.cz/...
a co vaše nehty na nohou ,jak se o ně staráte?
Řešíte to pozdě, welnes zrušte, to je opravdu pro ostudu.
1) špatná údržba /zde tedy chyba ve výchově k hygieně v rodině, nesvalovat na genetiku/, neochota řešit tento stav
2) plísňové onemocnění
------------------
Jak často si myjete nohy? Jak často si vezmete lavůrek, nohy namočíte v teplé vodě s přidáním octa, nebo obyč. soli, jodobromové soli, bylinek, rašelinového extraktu apod.? Po namočení použít skleněný pilník a orašplovat. V tomto stavu každé 4-5 dní, později jednou za týden. Samozřejmě jednou za 14 dnů i ostříhání nehtů.
Namazat hydratačním krémem na nohy /olivovým olejem, nesoleným sádlem/, přípravky koupíte všude, vyzkoušejte, který bude vyhovovat. Vzít si ponožky a jít spát, nechat působit celou noc, existují i speciální ponožky na noc. ulevapronohy.cz/...
V případě druhého problému bude potřeba navštívit kožního lékaře.
Pokud máte problémy celá rodina, a je to nějaký problém ohledně mykózy, tak jste se infikovali všichni navzájem.
Nenosit pantofle s volnou patou, crossky apod., nechodit bos doma po koberci, .
Jinak rad na internetu všeobecně je spousta, jak na to, jaké přípravky, i tady na poradně se tento problém řeší často.
------------------------
Nohy si dělejte klidně v obýváku před televizí, lépe to uteče, vše potřebné si připravte předem, dejte na podlahu starší plachtu /osušku, závěs, povlak/ nohy si nechte v lavůrku pěkně odmočit, vedle sebe si postavte konvici s vřelou vodou a jak voda chladne přilévejte na příjemnou teplotu. Po 20 min. se můžete pustit do údržby.
Po skončení si všechno nářadí vydesinfikujte.
Pemzu a kovové škrabky nepoužívejte, kupte skleněný pilník, kterým se nezraníte. Pemzou a kovovými škrabkami si kůži roztřepíte, případně zraníte. Nářadí je vaše, používejte vše jenom pro sebe.
Ručníky, ponožky, a jiné plátno na osušování nohou vyvářejte. Samozřejmě to znamená používat takový materiál, který to snese.
Na kožním Vám může předepsat lékař i slupující krém, ale ruční práce /pravidelná/ je nejlepší.
Kožní lékařka radí a dává více typů, jak na to.
Opravdu se může jednat o plíseň. Těch plísní je celá řada.
Po obroušení a ošetření kůže krémem začněte zvažovat i nad tím, jak se stravujete. To rodové spočívá v tom, že zatvrdliny- kdekoliv na chodidle- signalizují životním stylem zatížený nebo dědičně slabší určitý vnitřní orgán. Ta špatná kondice toho orgánu se zas přes chodidlo dá do jisté míry ovlivňovat. Chodidlo je samá reflexní ploška. Najděte si reflexní zóny pat. Paty představují stav orgánů pánevního dna, tedy ty v malé pánvi /močové a pohlavní/. Tak je na místě nejen ošetřovat kůži na patách, ale věnovat pozornost těmto orgánům. Odlehčit jim a prostřednictvím masírování ošetřených pat je stimulovat. Na takto zatvrdlých patách masírovat aspoň boky pat a kotníky.
Jinak to nebezpečně praská právě, že je to tlusté a nepromaštěné. Klidně protiplísňový krém. Plísně se přidají snadno.
Liško, vybavila jste mi dávnou lekci jógy, kde se nejen cvičilo, ale lektor nám dával různé drobné zdravotní rady. Jednou z nich bylo, abychom si poťukávali do pat, že nám zdravé a dobře prokrvené paty zlepší sexuální život. Všichni jsme se zasmáli a já si všimla, jak všichni do těch pat usilovně buší. Nebyla jsem pozadu . Tazatelce tedy může lepší péče o paty i celá chodidla přinést i vedlejší nečekaný a příjemný efekt.
Vychcete odstraňovat následky, ale je potřeba se zabývat původem. Tohle jsou neudržované paty. Po každém koupání, sprchování je potřeba paty přejet rašpličkou nebo pilníkem nebo pemzou a pak nakrémovat krémem na chodidla. V drogerii jsou kouty pro péči o nohy a tam je všechno k dostání a není to cenově náročné. S chodidly se nedělá pořádek, chodidla se udržují. Stejně jako ruce a obličej a jiné části těla.
Jako první pomoc bych to viděla na návštěvu pedikéra. Vietnamci jsou výborní a ve větších městech nemusíte být ani objednaná. Sice tam máte velkou prasklinu, která asi bude bolet. Plíseň tam nevidím. Pravidelně bych pak chodila na pedikůru a hlavně denně promašťovala. Jste zvyklá na ponožky na noc, tak si na noc po umytí namažte chodidla a oblékněte ponožky. Velmi dobrý je krém maxiderma z lékárny. Můj manžel taky trpí na popraskané paty ať dodržuje hygienu nebo ne, prostě se mu více tvoří kůže na patách. Osvědčila se mu právě tahle péče. A wellness si užijte
Pardon, ale vy snad nejste ani ženská. Sama sobě bych se eklovala mít takový chodidla. Jak už vám radili ostatní, tak do lavorku vodu, sodu a prodávají i sůl s měsíčkem. Odrbat skleněným pilníkem, namazat vazelinou / dobrá mast je i Infadolan, je na bázi vazeliny / a šup do ponožek. Kupte si elektrickej pilník, např. v Rossmanu ho mají asi za 300,- a každej den pilujte a mazejte. Počítám, že tak do měsíce by to mohlo být ok. Dřív bych něco takovýho na světlo boží nevytahovala.
Tím, že to máte rodové se neohánějte. Toto jsou silně zanedbaný chodidla. Já být chlap a toto vidět, tak se mi nepostaví.
Tak jsem nad tím přemýšlela a všichni radí ty ponožky. To je sice pravda, ale já mám pocit, že tato slečna by je právě už nosit neměla. Ona totiž píše, že pořád nosí ponožky a že v nich i spí a proto její přítel ještě ta její chodidla neviděl. Podle mne si nohy asi nemyje a zakrývá to těmi ponožkami. Nebo nosí celý týden jedny ponožky a v nich i spí, takže je vlastně z nohou nesundá a tak ani nevidí, že má nohy špinavé. Možná ani ty ponožky nepere často. Už se neozvala, asi se stydí. Ale jestli se o nohy nezačne urychleně starat, tak jak to bude vypadat za pár let, to si ani nedovedu představit. A navíc bude mít ty paty tak rozbolavěné, že nebude moci ani chodit. To je stejné jako s lidmi co si špatně čistí zuby a pak vypráví, že to je vrozenou parodontózou.
Ale snažila jsem se , jiná má rada je jen o trochu výše. Tady jsem jen doplnila, že podle mne, by si opravdu měla slečna na ty ponožky dát pozor. A o špatně, dokonce velmi špatně udržovaných chodidlech a nedostatečné hygieně nepíši jen já, myslí si to všichni. Vy ne?
A když chcete někoho kárat, tak proč se schováváte za jiné jméno? Vedle Vašeho příspěvku si mohu přečíst, že Vy můžete být podvodník(ce)
Takto zanedbané paty jsem snad v životě neviděla.
Do lavoru nalejte 3 litry teplé vody
nasypte do vody 3 lžíce sody bykarbo
máčejte nohy 20 minut
pak použijete na paty pemzu, půjde to krásně.
Pravdou je, že estetický problém přerostl v problém zdravotní. On mohl být zdravotním už od počátku, ale vzhledem ke svádění to na genetiku (což je samozřejmě také možné, ale o to více bych se to snažila minimalizovat) se neřešil. Zde jsou popsány možné příčiny vzniku (třeba i diabetes) i péče.
Kdy jste to chtěla začít řešit? Až vám poteče krev a nebudete ani moci došlápnout? V první řadě bych šla ke kožnímu lékaři, pokud jdou praskliny do živého. Pokud ne, objednala bych se na pedikúru. Frekvence návštěv bude závislá na vašem stavu i vaší aktivitě (nenechávat vše pouze na odborníkovi, ale pečovat o sebe sama). Berte to tak, že to dnešní welness je takový nový začátek - nakopnutí, které bylo potřeba. Přítel vaše paty zcela jistě přežije, pokud bude vědět, že problém je už v řešení.
Vytvořte si nový rituál a k doteď běžné péči přidejte i péči o nohy. Je to fajn a relax, sednout si po dlouhém dni a strčit nohy do lavoru M.
Na kůži nohy je vidět, že jste opravdu hodně mladá. Ale ty paty jsou v hrozném stavu, kdybych viděla jenom tu patu, tak bych ani nevěřila, že jde o mladé děvče. Já bych se snad ani moc nepokoušela "brousit a strouhat" pilníkem, či jiným nářadím. Ta pata je popraskaná až do krve. To přece musí i bolet. Namočit do teplé vody s trochou jedlé sody a nějakým sprchovým gelem, nebo tekutým mýdlem a pak bych viděla, jak to vypadá a podle toho postupovala dál. Takto zřízené paty jsem snad ještě ani neviděla. Je teda pravda, že na fotografii se to může zdát horší, než ve skutečnosti. On ten blesk foťáku dost zkresluje. Ale to už víte Vy. Tak zkuste tu lázeň s jedlou sodou, to pomůže určitě a pak postupujte podle rad ostatních rádců. To nebudu opakovat, všichni radí v podstatě to samé a já bych tak postupovala.
Viděla jsem ještě horší paty u starého a nemohoucího člověka, kterému nikdo nepomáhal. Takže já bych první pomoc řešila takto - Jak už tu radili - nechat odmočit v teplé vodě se sodou. A z počátku první týden nic se nesnažte brousit, kůže se musí uzdravit, nebo chcete mít malér, až se Vám infekce dostane do krve? Víte, co je to růže? Určitě nic takového nechcete.
Po důkladném osušení si dejte na paty velké gázové čtverce, do kterých první týden budete dávat VELKÉ množství masti - Infadolanu. Musíte první týden do toho vrazit peníze, pokud chcete, aby se Vám paty zahojily. Vždyt ty praskliny musí strašně bolet, jak to vydržíte? Přes den nechte volně nohy dýchat. Tohle budete dělat na noc.
A pak si to převážete něčím, nejlépe je používat pružné obinadlo, co nejvíce široké - stojí 39 kč a Vy budete potřebovat 4 ks - abyste vždy mohla vyprat ty, která ráno sundáte z nohou. Tohle budete dělat týden a to každý večer ! Jinak se Vám nic nezahojí. Do týdne se Vám paty zahojí. A pak také nezapomente, že na plísen nohou je dobrý ocet, takže po každém umytí nohou do budoucna si nožky přelijte octovou vodou a než se nadějete, s přispěním ještě nějaké masti, jako je Kerasal a jiné masti, nejlépe na plísen, se Vám nohy uzdraví !
Na závěr, jak Vás tady upozornovali a měli všichni pravdu, jde opravdu o plísen a tak nechodte doma bosa a podívejte se, kdo u vás doma ještě plísní trpí. Znamená to i octem splachovat vanu, mýt s octem podlahy, vydrbat s ním koberce, zkrátka udělat všechno pro své uzdravevní. Aby se to pořád nepřenášelo, jde o vysoce infekční záležitost. Ty gázové čtverce stojí v lékárně 100 ks = 100 kč, musíte jim říci, že chcete nesterilní, sterilní jsou drahé.
Přeji Vám, abyste se brzy uzdravila, pokud budete důkladná, tak do Vánoc máte nožky jak novorozenec. Dejte si pozor, at si plísen nepřenesete na jinou část těla, není pak lehké se jí zbavit. A jinak místo aviváže používejte ocet , protože jedině kyselé ničí plísen. Například já tímhle netrpím, přesto ručníky mi máchá pračka v octu. A mám husté vlasy - proč? Protože naše maminka nám dětem po vykoupání splachovala hlavy octovou vodou. Ocet brzy vyprchá, ale nikdy jsme neměli v rodině lupy a plísen. Takže ten ocet není špatná rada.
Já jsem přesvědčená, že se o plíseň nejedná. Je to pouze odumřelá, mrtvá, kůže, kterou nikdo a nic neodstranil.
Jestli si ale můžete dovolit mít paty zavázané i přes den , tak bych tři dny měla nohy zavazáné pořád. Už druhý den večer by Vás ty paty nebolely. Infadolanu musí být hodně. Nešetřit s ním. Za týden spotřebujete 4 - 5 ks velkých mastí.
babkazov...myslím, že se jedná o plísen..
http://vool.cz/C7zlu
http://vool.cz/QAjvn
http://vool.cz/TtCjx
Jojo, ale přesto tvrdím, že plíseň vypadá jinak. To, co je na fotkách, to je navrstvená odumřelá kůže, která je tvrdá, nepoddá se a praskne. Ale kdybych byla nucena, přikláněla bych se k lupénce, která je spešl na šlapkách a dlaních. Jsem ráda, že nic takového nemám a naše diskuze stejně nic nezmění. Tazatelka se rozhodne sama. Hezký večer přeji z Ostravy.
Jsou za tím hlavně geny. Trpím tím také, měli to táta i maminka, podobně bratr a neteř, včetně bolestivých prasklin do krve, horších než jsou na obrázku. Na ty se mi osvědčila nějaká hojivá mast a náplast, jako prevence nosit i v létě ponožky a uzavřené boty. Samozřejmě obrušování, máčení, přípravky na zvláčnění kůže apod. určitě stojí za to zkusit, pomůže to, i když trvalé zbavení se tohoto problému asi možné není.
Zajímavé je, že u mne je to někdy horší, někdy lepší, aniž se něco změnilo (strava, režim života). Ještě k tomu obrušování a mazání - paradoxně se mi stalo, že sice kůže pěkně změkla, ale i tak se v ní udělala bolestivá prasklina.
Mimochodem, manželka má lze říci opačný problém, v padesáti letech má i na patách kůži hladkou a jemnou jako miminko zadeček a každé nové boty znamenají puchýře přes celou patu.
Rozhodně nevěšte hlavu a nenechte se bych znervóznit některými zdejšími diskutéry. Doporučuji konzultovat lékaře, nebo začít dobrou pedikúrou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.