Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám známou, bývalou kamarádku 65 let, která byla úplně normální, sranda, pohoda prostě ženská do nepohody. V listopadu šla na operaci s kyčlí TNP (bez celkové narkozy) a otočil se ji svět. Všechny od té doby napadá (kradou, souloží se svými dětmi, ubližují ji fyzicky atd atd). Minulý týden to došlo tak daleko, že na svého kamaráda podala trestní oznámení, že jí napadl a udělal něco s rukou (na to samo nemá důkazy, ale na policii to je). Pošťačka ji,ne poprve, prý ukradla důchod a ja jsem ji údajně naplivala do obličeje atd.atd. at... Její rodina je už z toho DOST na nervy, dělá problémy kde se dá. Myslíme si, že je to začínající schizofrenie, ale nevíme jak ji dostat k doktorovi. Všichni jsou cvoci, ale ona je normální. Asi to zní blbě, ale toto mi někdo vyprávět a žádat o pomoc, tak u nevěřím, ale bohužel je to tak. Jinak její matka i babička na stáří skončily v Boohnicích, to jen tak na okraj. Mimo to si od různých lidí půjčuje větší sumypeněz a pak tvrdí, že si nic nepůjčila. Už je to několikdesítek tisíc a do očí mi tvrdí, že to není pravda. Je nějaký postředek abychom jí někam dostali?
doplněno 02.03.10 01:37:pardon za ty preklepy, notebook uz nemam nejmladsi
S Alzheimerovou chorobou mám bohužel rodinnou zkušenost. Zda jde ale opravdu o Alzheimera nebo jinou chorobu může rozhodnout jedině lékař. Jak postiženou přemluvit k návštěvě bohužel neporadím. Neměl by být problém dohodnout pro někoho z její rodiny návštěvu u psychiatra, který by mohl poradit. Já jsem to takhle udělal. Začít u jejího praktického lékaře a ten buď pomůže sám nebo domluví toho psychiatra.
Mě to spíš připomíná začínajícího Alzheimera. Zažila jsem to v rodině, a je to hodně nepříjemné...U někoho to začne pozvolna, u někoho to spustí nějaká nepříjemná událost - operace. To, že jí někdo něco ukradl, že jsme všichni cvoci, to jsou takové příznaky. U nás bývalo ještě, že chvilku po jídle přišla, a brečela, že jí nedáme najíst, že schováváme před ní jídlo atd... Měla to manželova maminka, trvalo to 8 let, a bylo to hodně nepříjemné. ...Určitě ji vemte k lékaři, nebo ho zavolejte k ní. Přeji pevné nervy.
Vidíte, to mě nenapadlo. Taky jsme to měli v rodině, ale babi už byla dost stará, takže ty projevy nebyly tak extrémní. A hlavně týhle ženský je 65 let, to může přijít tak brzo? Asi jo. Chápu, že člověk zapomíná, babi tvrdila, že vůbec nekouří a vypálila 3 krabičky denně. Ale tahle dotyčná jde do samoobsluhy a povídá prodavačkám, že její zeť souloží se svojí dcerou. Prostě si vymýšlí. To není zapomínání.
Velmi záleží na rodové dispozici, podíl na chorobě má nedostatek vitamínu B12. Určitě doporučuji rychle začít jednat už kvůli těm poznámkám, nevíte co může ten člověk způsobit za nepříjemnosti rodině./ poznámka o zeťovi/ . Stav se bude spíš zhoršovat:V Průhonicích je centrum pro takto nemocné asi bych se obrátila o pomoc na ně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.