Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt a přítelkyně

Od: mila7 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Měl jsem byt v OV. S přítelkyní jsme se přetěhovali do jiného bytu, Jenomže přítelkyně si napsala byt na sebe. Je to již 4roky od sepsání. Přestáváme si rozumět hádky atd. Když já se odstěhuji jak to bude s vypořádáním atd. Je promlčecí doba kdy já nebudu mít nárok na vypořádání? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nojono
hodnocení

1x

Škoda, že jste se nepodíval zde na poradně na dobrých deset podobných dotazů a nespočet odpovědí. Táhne se to od roku 2014, skoro to odpovídá, že se ptáte na stejnou věc pořád dokola. Přítelkyně a byt, Přítelkyně a bydlení, Vztah s přítelkyní vs náklady na bydlení apod.

Scénář je stále podobný. Tenkrát 18.5 2014 pod otázkou s nickem fanos678 bylo rad, jak to správně udělat. Byla to garsonka v OV.

Myslím, že pokud nemáte v ruce nějaký papír, tak už s tím nezmůžete nezmůžete. Pochybil jste, že jste se o svoje peníze nestaral a přítelkyni nechal volnou ruku.

Pokud jste jiný případ, tak sorry.

hodnocení

1x
Investovat do koupě bytu a nenechat se napsat na katastru jako spoluvlastník je bláznovství
Já bych řek že si prohral a z bytu nic nedostaneš
Pokud máš dúkaz že si ty penize do bytu vrazil zkus se poradit z advokátem jestli stim pude něco udělat

jirib
hodnocení

0x
Byt jste asi prodal?A prachy máte?
Věštecká koule je zamlžená...z tebe to taky leze,jak z chlupaté deky.

hodnocení

0x

Je to o vzájemné domluvě nebo o soudním prokazování...

Znal jsem jednoho, co ji miloval... a když se rozcházeli, nechal jí vůz i byt. Za všechny ty roky, co spolu žili... Za každý ten krásný večer nebo příjemné probuzení.

Vy jste teď uražený a naštvaný, budete ji chtít "sedřít z kůže" - to jsou prostě civilizační choroby toto...

doplněno 03.08.19 17:39:

Bez domluvy se soudně vyrovnáte v poměru nákupu i při rozchodu. Tedy podle toho, co dokážete doložit a právníkem ukecat.

Ženské jsou jak hurikány, proto se podle nich pojmenovávají.

Když se objevují, jsou horké a vlhké. Když odcházejí, berou auta a domy :)

hodnocení

0x

Vy jste byt prodal a přítelkyně si za vaše peníze koupila byt nový? To skoro vypadá jako dar - pokud tedy neupřesníte, jak to přesně bylo.

mila5
hodnocení

Částka na koupi bytu byla větší z mé strany přítelkyně zaplatila zbytek.

jirib
Tak ti ten tvůj podíl může třeba splácet až do smrti.

jenda2*
hodnocení

0x

Už to, že jste dopustil, aby byl byt jen na přítelkyni stačí k tomu, že po rozchodu vám možná poděkuje za dar a tím to končí. Nikdo nebude brát nějak vážně, že jste takovou dobu nic nepodnikl k nápravě a tak zřejmě máte smůlu. Co už teď.

danys*
hodnocení

0x
Po kolikáté se tady už ptáš? Tenhle dotaz tady je pořád dokola.
Máš nárok na peníze, které jsi do koupi bytu dal, ale musíš se buď s přítelkyní dohodnout nebo to prokázat - většinou u soudu a to bude po čtyřech letech celkem problém

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Že by ženy neměly prakticky nic a jejich muži na ně během času přepsali půlku svého majetku - o tom jsem slyšel mnohokrát a je to určitý folklor, ale Vy jste tedy opravdu extrém. Chyba je na obou stranách a Vaše přítelkyně je navíc patrně ten typ "co je tvoje to je moje a co je moje po tom ti nic není". Nyní přišlo na to "po tom ti nic není". Poraďte se s právníkem nebo se rozlučte s bytem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]