Nejste přihlášen/a.
Zdravím, akutně prosim o radu co dnes poslouchají 13 letí kluci za hudbu.?Mě je 40,takze vůbec netuším. Můj 13 lety syn poslouchá pouze Sabaton, metal, ale dal netuším. Chtěla bych klukům pustit co mají rádi. Za případnou odpověď velmi děkuju.. S
Zkuste jim nepustit to co mají poslouchají jejich vrstevníci...a naopak jim pustit něco "odjinud".
Ono je sice pravda, že "mladí nemají vkus"..ale z velké části je to dáno tím, že nemají kde ten "vkus" získat. Nemohou rozlišit dobrou a špatnou udbu, když tu dobrou jim nikdo nepustí (v rádiích se hraje snad 30 let to samé..kam až má paměť sahá.
Pamatuji si na chvilku, když jsem doma poslouchal jazz..(syn měl v tu dobu cca 2,5roku) a když jsem to chtěl po nějaké době vypnout, syn pravil "taťko nech to, mě se to líbí", a ano, docela mne to šokovalo.
Když měl syn 11, byl s námi na Nazareth, Scorpions..líbí se mu i Jethro Tull.
Můj syn (14 let) občas pustí muziku mého mládí, případně starší - z dob mládí mého otce. Strašně se diví, že to má rytmus, melodii nebo srandovní text. Pustí si to i opakovaně a pak zase hodí tu nějakou totálně nemelodickou rádoby anglickou písničku "zpívanou" youtuberem, který by měl raději vzít lopatu do ruky.
Pokud někdo poslouchá metal, pak je mu jedno, jestli je to z roku 1980 nebo 2018 - ten má stejné vlastnosti stále... Takže doporučím klasiku: Manowar, Iron Maiden, Metallica, ZZ top, Guns and Roses ...
No a pokud chcete být aktuálně in a přitom si dobře odpočinout s klidnou muzikou, pak " Bohemian Rhapsody " - Syn to viděl už 2x a také nadšený...
I vám velmi děkuju..Postupne jim budu z YouTube pouštět vše co píšete..Rada bych, aby si to kluci užili, tak jim dělám hudební kulisu. -Jestli to vnímají nevím, ale hudba zní po celém dome..Kluci se tváří spokojene-
@jlmc, co se metalu a klasiky týče, něco na tom je, ale nikdo z nás netuší, jestli se synovi nelíbí Sabaton hlavně kvůli jejich textům a námětům. Nikdo jiný, ať už je Metallica nebo Manowar jakkoliv klasika, tohle nemá.
Můj syn je trochu mladší, bude mu 11, poslouchá Pokáče a Slzu S metalem bych ho vyhodil, tento typ hudby nesnáším. Jinak mně je něco přes 40 a klidně bych mu pustil hudbu, kterou jsem poslouchal za svého mládí a do teď ji můžu: Queen, Abba, REM, Alanis Morissette, Simon and Garfunkel, Cranberries, Meat Loaf, soundtracky - Tenkrát na západě, Poslední mohykán, Gladiátor atd.
Já bych tipla Prago Union,Rytmus,Kali,Kato,Udg,Mooza,Mikolas Josef...ale klidně i klasiku by ocenili Run DMC,Black Eyed Peace,Fat Boy Slim,LMFAO,Pharell Williams...
...a pokud je chcte zasvětit do rocku a metalu začla bych Bon Jovi,Europe,Pink Floyd,Marilion,Queen,Alice(Dan Bárta výběr), Lucie...
Já začla s Iron Maiden a Gunsˇn Roses,ale trvalo mi to abych tomu přišla na chut...ale pak láska na zbytek života
Sabaton - Bismarck. To je kus pravdy a parádního heavy metalu, který se už moc neslyší. Ten zpěvák je Čech.
Sabaton - souhlas,poslouchám.. A Martincakl - právě jste mi vysvětlil,kde asi přišel k nicku pan Jethro.To jsem netušil...
@pavelpavel: Sabaton ... Ten zpěvák je Čech.
No, "Čech". Švédskému otci a české matce ve Švédsku v roce 1980 narozený a tam vyrůstající. Poslední roky žije v Norsku.
@berger: Skupina Jethro Tull je pojmenována po anglickém zemědělském zlepšovateli stejného jména.
Více na Wikipedii.
To mi připomíná, jak dcera učila své tři malé děti poznávat nejznámější osobnosti dějin, včetně těch hudebních. Prohlíželi si kreslené dějiny, pouštěla jim skladby hvězd jako Michael Jackson, Freddie Mercury, Beatles, Abba, Brontosauři, atd.,atd., a komentovala to, aby děti měly všeobecný přehled. Pak jsem jela s jejím čtyřletým vnoučkem přes České Budějovice a trolejbus zastavil na náměstí u sochy Jana Žižky z Trocnova. Povídám, ukazujíc na sochu: "Vilíku, znáš ho?... Je to známá osobnost,... ale už dávno nežije." A on obratem naivně a nahlas vykřikl "Freddie Mercury?!"
Kája ještě žije!
Myslím, že vnouček zareagoval právě podle toho, že osobnost již nežije. Taky nějak přehlédl ten palcát a zakryté oko..
Mému synovi je přesně 13 a jede u něj Skrillex od rána do večera. Nesnáší Marcuse a Martinuse, ale vím, že spousta dětí v jeho věku, je zbožňuje. Jinak určitě Ariana Grande, Calvin Harris, Lost Frequencies nebo Rita Ora.
Ale já ve třinácti poslouchal Milli Vanilli, Roxette a Madonnu...
To já vyrostla na Beatles. Ještě nebyly diskotéky, ve městě více skupin, co hrály pravidelně a naživo. To se táhlo nočníma ulicema, kde to ještě dunělo a dalo se tancovat. Dobrá doba to byla,... než to skončilo normalizací. Naše gymplácká kapela ještě dnes na stará kolena několikrát ročně koncertuje! To za nima jedu napříč republikou. A stejnej repertoár a plnej plac. Kdo tam bere vnuky, tak ti jenom zíraj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.