Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vývoz septiku

Od: cesmina* odpovědí: 13 změna:

Sousedka se mě ptala jestli má těm pánům od společnosti VaK co jí přijedou vyvézt septik dát nějaké peníze bokem.Řekla jsem jí ,že se zeptám tady jestli se jim dává a kolik asi?Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

S vyvážením septiku nemám zkušenost. Ale mám zkušenosti s jinými službami. Zrovna včera mi šofér skládal uhlí do sklepa pásem. Vím, že to jde opatrně. Pak nemám problém ve sklepě a nemám pár uhláků uhlí rozsypaného na zahradě. Nebo to jde šup šup a problémy mám. Včera dostal předem připravenou padesátikorunu. Nebo šoféři sanitek. Když mi vozili maminku a nedávno přítele a pěkně je dovedli až domů, dostali padesátikorunu. Když jsem cítila nezájem a spěch, nedostali nic.

lidus*
hodnocení

4x

U nás dostanou kafe, nealko pivo, svačinu a pokud musí u vyvážení řešit nějaký problém tak i nějaké dýško. Pošta balíkář mi nosí balíky do bytu, rohlíci nákup také a za ochotu si ráda připlatím.

hodnocení

3x

Pokud je vývoz na fakturu - oficiální - není důvod jim dávat další peníze. Oni jsou za tuto práci placeni a není to málo. Ono totiž za minimální mzdu by se s takovou prací moc lidí nechtělo potkat. Faktura bude i tak dost vysoká.

Takže jak se to tak dělávalo - faktura za 1800,-, bez faktury 800,-. Teď už budou mít možná i přenosnou EET *smich*

hodnocení

2x

Jestli budou ochotní a přijedou brzo, dala bych jim přiměřenou částku, neví se, kdy je bude zase potřebovat. Jesti přijedou dva, dala bych jim stovku a řekla, tady máte na pivo a děkuji.

hodnocení

1x

A proč by jim měla dávat peníze bokem za něco, co firmě platí? Oni já vystaví fakturu, ona zaplatí.

Já za svou práci vystavím fakturu, investor zaplatí.

No ano, pokud paní ještě umyjí okna, dotankují nádrž jejího auta a vyvenčí psa, potom by jim něco bokem dát mohla.

hodnocení

1x

Dneska se dává všimné i za hov...

03.08.19 19:54

No bodejť

Vývoz septiku

rorschach*
hodnocení

0x

Sice nemám potřebu vyvážet septik když bydlím v paneláku, ale ptám se proč jim dávat něco bokem? Jakože vysají septik líp? Za chvilku se budou lidi ptát jestli nedat i prodavačce peníze bokem když se dává třeba pinglům (servírka, číšník)

joudic*
hodnocení

0x

nevidim duvod, postacce taky davate dvacetikorunu za to, ze vam prinesla dopis do schranky? Maximalne zaokrouhlim, kdyz je potreba.

hodnocení

0x

Ne. Je to od společnosti VaK a ne soukromý odvoz (teda ani bych nevěděla, jak to vyvézt soukromě).

Vysvětlete to sousedce asi tak, že když si jde koupit chleba nebo hrnek, také nedává dýško.

jabraka*
hodnocení

0x

Protože vyvážení tekutých odpadů je povinné a je inkasované podle množství,(stočné)pak bych spíše viděl nějaké všimné spíše k množství vyvážených kalů.

JABRAKA

nov
hodnocení

0x

Septik tedy nemám, ale pošťákovi dávám za doručení balíku 20 Kč a nedělá mi to problém.

cesmina*
hodnocení

Děkuji za vaše názory ,řeknu jí ,ať jim dá podle toho jak budou slušný .Když budou tak třeba tu padesátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]