Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to říct rodičům

Od: jenis* odpovědí: 9 změna:

ahoj, musím rodičům říct, že kamarádi vlezli do baráku, který podle všeho chátrá a někdo na nás zavolal plicii, když nás ohlašovatel uviděl, chtěl jednoho znás chytit a když jsem mu to chtěl vysvětlit, že jsme si mysleli, že dům chátrá a ničí neni a že jsem tam nebyl, mi kamarádi řekli at utíkam, spanikařil jsem a začal utíkat. No.. utekli jsme, ale musím řict, že jsem utekl.. nevíte jak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Tak snad i rodiče ve Tvém věku provedli občas nějakou "klukovinu". Prostě se jim svěř se svým zážitkem a vyslechni si, co Ti k tomu poví.

bulik*
hodnocení

4x

@jenis Hlavně se z toho pouč, že všechno je něčí i když se o to třeba nikdo nestará. Co není tvoje nebo není určeno pro veřejnost(silnice, tramvaj atd.), na to nesahej a nepoužívej !

radajz*
hodnocení

2x

V klidu jim řekni, že se chceš přiznat, co jsi udělal. Oni tě vyslechnou, možná ti trochu vyhubují, ale budou rádi, že se nic horšího nestalo a možná i ocení, že jsi se sám přiznal. Řekni, že tě to mrzí a že už to neuděláš, což i dodrž.

hodnocení

0x

Buď si jistý, že rodiče o svých dětech vědí víc, než děti tuší :) dříve nebo později se to dozví, ať už se přiznáš nebo ne.
Podle popisu situace o nic nešlo, nemusíš se ničeho bát.

mot
hodnocení

0x
vzdyt se nic nestalo, ne?

hodnocení

0x

Co nejdříve do doma normálně řekni. Neznám Tvé rodiče, ale podle sebe tuším, co může následovat. Dlouhý výčet nebezpečí, která v opuštěném domě číhají. Padající trámy, injekční stříkačky po narkomanech, štěnice, neznámé choroby, spící a vyrušený nebezpečný lump :) a jiné hrůzné věci. Navíc jsi tam možná vyrazil v čistém novém triku. Zažila jsem to jako dítě i jako máma a vím, že největším potrestáním zvídavého potomka bývá domácí lamenování. Nic nekomentuj, nic víc nevysvětluj, brzy zase bude dobře!

figurek*
hodnocení

0x

Vždyť se skoro nic nestalo.

Normálně si před rodiče stoupni a řekni, že jste si hráli na Indiána Jonese, vlezli jste do jednoho zpustlého baráku, někdo na vás zavolal policajty, všichni utíkali, tak jsi utíkal taky.

hodnocení

0x
Řekni jim, čas teď napsal nám. Bude to lepší, než když se to k nim donese nějak z venku.

jenda2*
hodnocení

0x

Že jste vlezli do zchátralého domu není nic, čím by jste se musel najak trápit. Není žádný důvod rodičům něco říkat, protože jste nic nerozbili, nevykopli, neukradli. Máte ponaučení, že něco někomu vysvětlovat nevede vůbec nikam, jen máte problém navíc.

Stavem domu se má trápit majitel a ne vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]