Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělám to dobře s kytarou?

Od: tomasnemas odpovědí: 8 změna:

Zdravím každého!

Někde jsem na youtube - asi - našel návod, jak si improvizovat na kytaru. Moc nauky jsem nepobral. Používám tóny (od struny nejnižší, tedy nejtlustší): Pořadí EADGHE

Pražec 1. a 4.

Pražec 1. a 3.

Pražec 1. a 3.

Pražec 1. a 3.

Pražec 1. a 4.

Pražec 1. a 4.

Začnu na pražci prvním nebo třetím, pátém, sedmém anebo devátém - tam tedy dám ukazováček a další tóny hraji prsteníčkem nebo malíčkem. Chvíli v té poloze, pak třeba přejedu.

Je to dobrá metoda? Asi nějaká blues stupnice to má být. Ty tóny se mi líbí, měním rytmy a pořadí tónů.

Případně co dál s tím se dá dělat? Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

stupnic je sice mnoho, ale logika věci je železná. Každý pražec nahoru ti zvušuje stupnici o půl tónu. Takže když držíš ukazováček v první poloze na struně H, hraješ C, o pražec výš C#, o další pražec výš D, o další pražec výš D#, pak E, pak F, pak F#, G atd, pro béčkované stupnice platí totéž, C, Des, D, Es, E, F, Ges, G.

Nauč se rozumět stupnicím a hrát v poloze. Pak se chytneš kdykoliv na cokoliv, i na ten tvůj blues, který je kvůli ladění saxofonů obvykle psaný do béčkových stupnic.

Příklad : Pusť si megahit někdejší skupiny Queen We will rock you. Skladba je psaná do C dur, kytarový riff na konci je taky celý v Cdur, ale dobře se dívej kde kytarista ty C durové akordy hraje. Hmatá je kdesi ve vyskoké poloze a pomáhá si palcem. Přesně tohle se musíš naučit.

We will rock you .

liska5
hodnocení

2x

Najdi si na internetu: Kytarová škola Honzy Homoly. To je ten z kapely Wohnout. Tato užitečná videa projít krok za krokem. Můj vnuk si ty lekce pochvaloval.

tomasnemas
hodnocení

Díky! Kytarová škola Honzy Homoly - dobrý, ale je to elektrika. Měl jsem napsat, že mám klasiku.

liska5

Je to od samého začátku, počínaje technikou, takže klasika.

joudic*
hodnocení

2x
pokud chcete improvizovat a pripadne si s nekym zajamovat i jinak nez brnkani akordu musite se naucit stupnice na hmatniku, abyste vedel, ktere tony hrat, jinak zustanete na levelu doprovodne kytary :) zas takova otrava to neni, pac vysledky snazeni jde hned zkouset v praxi, treba hranim si k oblibenemu songu
doplněno 02.08.19 08:36: pixy.cz/...
tomasnemas
hodnocení

Tak tohle přesně bych chtěl! Já se ty stupnice nějaké učil, ale je jich MNOHO. Tou, co jsem nahoře psal, si zahraju leccos, ale když hraje píseň, volím tóny jen náhodně. Díky

tomasnemas
hodnocení

Joudic: Díky za odkaz!

I mě se líbí odkaz,trochu se zabývám kytarou.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]