Nejste přihlášen/a.
Zdravím každého!
Někde jsem na youtube - asi - našel návod, jak si improvizovat na kytaru. Moc nauky jsem nepobral. Používám tóny (od struny nejnižší, tedy nejtlustší): Pořadí EADGHE
Pražec 1. a 4.
Pražec 1. a 3.
Pražec 1. a 3.
Pražec 1. a 3.
Pražec 1. a 4.
Pražec 1. a 4.
Začnu na pražci prvním nebo třetím, pátém, sedmém anebo devátém - tam tedy dám ukazováček a další tóny hraji prsteníčkem nebo malíčkem. Chvíli v té poloze, pak třeba přejedu.
Je to dobrá metoda? Asi nějaká blues stupnice to má být. Ty tóny se mi líbí, měním rytmy a pořadí tónů.
Případně co dál s tím se dá dělat? Díky!
stupnic je sice mnoho, ale logika věci je železná. Každý pražec nahoru ti zvušuje stupnici o půl tónu. Takže když držíš ukazováček v první poloze na struně H, hraješ C, o pražec výš C#, o další pražec výš D, o další pražec výš D#, pak E, pak F, pak F#, G atd, pro béčkované stupnice platí totéž, C, Des, D, Es, E, F, Ges, G.
Nauč se rozumět stupnicím a hrát v poloze. Pak se chytneš kdykoliv na cokoliv, i na ten tvůj blues, který je kvůli ladění saxofonů obvykle psaný do béčkových stupnic.
Příklad : Pusť si megahit někdejší skupiny Queen We will rock you. Skladba je psaná do C dur, kytarový riff na konci je taky celý v Cdur, ale dobře se dívej kde kytarista ty C durové akordy hraje. Hmatá je kdesi ve vyskoké poloze a pomáhá si palcem. Přesně tohle se musíš naučit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.