Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s alimenty?

Od: marty12 odpovědí: 28 změna:

Dobrý den

Chtěl bych vědět jak mám postupovat.Měl jsem nedavno soud..Bývalá manželka,žije se svým přítelem ve společné domácnosti,kde vychovává moje 2 děti a další 2 děti které má se svým přítelem.U soudu tvrdila,že ve společné domácnosti nebydlí,ale když na ní soudce uhodil,tak se přiznala,že ano a tím pádem bere neoprávněně příspěvky na bydlení.Když jsem si stěžoval ,že je to podvod,tak soud,řekl že se s tím nebude zabývat.Vydal rozsudek,že bydlí ve spol. domácnosti a mě zvedly alimenty o 1500 kč.Manželce to nestačilo a odvolala se a znova mi zvedly alimenty o 500kč a znova to smetly pod stůl,že podvádí s přídavkama a napsali,že je samoživitelka,a to přes to ,že se při prvním stání přiznala,že jsou spolu.Vadí mi jak jí všechno prochází a soud na to nedbá.Chci se zeptat, jestli mohu soudní spor znovu nějak otevřít,i když se nelze odvolat a jestli jí ty přispěvky mohou nějak vzít.Ted si žijou na daleko lepší úrovni než já a ze mě tahají každou stokorunu.Děkuji za odpovědi.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na jednu stranu vás chápu. Máte vztek a chtěl byste jí pokořit. JENŽE! Jsou tam vaše děti a každá koruna dobrá. Vlastně se mají o ty přídavky lépe. Pokud to nezajímá soud, nemusí to trápit ani vás. Pochybuju, že by si matka vašich dětí za alimenty jezdila na zahraniční dovolenou. Nechte to bejt a řekněte si, že vy jste lepší než ona. Peníze ještě nikomu štěstí nepřinesly.

hodnocení

5x
Vykasli se na to soudní dohadování. Leze to na nervy a taky do peněz. Ženské jsou potvory a děcka jen využívají na to, aby tě co nejvíc oskubala. Přestaň se o to zajímat, vůbec si ji nevsimej, plať alimenty a dělej mrtvého brouka. Když se jí pár měsíců neozveš a nebudeš brát děti na výlety, uvidíš jak otočí. Děcka ji polezou na nervy, nebude mít volný víkend a sama ti je bude najednou nutit a vozit i mimo domluvený čas. Dokud ale uvidí, že pro děti uděláš cokoliv, bude tě ohýbat dál.

dolga*
hodnocení

4x

Ale vždyt ona je samoživitelka. Její partner není povinný živit Vaše děti. Proč by to dělal? Ty máte živit Vy. Tak o co Vám jde? Budte rád, že dostávají peníze Vaše děti i od státu. Na dnešní drahotu byste měl platit na malé děti cca 6 000, na velké i 12 000 kč. Takže bych sklapla a neudávala bych matku svých dětí. Jaký jste otec? Koupíte svým dětem něco? Mimo alimenty? Asi ne, co...

marty12
Děti dávat nechce,soudím se s ní i o přespavani.Mám je od pátku do neděle každých 14 dní svatky vánoční i velikonoční i o prázdninách.Když je mam u sebe maji vše,kupuju jim dárky nejen k výročí,ale i jen tak.Mám o ně zájem.

jurasp
hodnocení

2x

Napadá mě jediná možnost, kontaktovat sociálku. Tam jsou hodně citliví na to, když někdo neoprávněně pobírá sociální dávky. Prošetří to a pokud Vaše expartnerka podvádí, bude to muset vracet, možná i s pokutou.

To není nikomu podezřelé, že je samoživitelka se 4 dětma, když má chlapa? Ty alimenty plaťte, ale sociálka ať si na babu posvítí. Vychcanost některých lidí nezná mezí.

hodnocení

2x

To se mi na Vás líbí-když jste souložil tak jste si to užíval,nyní když máte za svoji chybu platit, tak chete Vaší bývalku co nejvíc odrbat. ,.Vy si s dětmi jednou za čas užíváte, no jasně nemusíte dětem prát ,vařit ,koupat je učit se s nima... prostě se o ně starat. Nežádejte o snížení alíků asle naopak zažádejte o svěření dětí do Vaší péče - počítám,že po měsíci? půl roce? už ji závidět nebudete, že měla o něco víc za teroreticky podvodem získané nějaké dávky!

hodnocení

1x
A proč nezajdes na socialku a tam to nenahlasis? Oni si to prověří a poté jí můžou příspěvek na bydlení vzít i zpětně. Jen se zamysli nad tím, že to jsou tvoje děti, takže ona si může zase požádat o zvýšení alimentů a nakonec to zaplatíš stejně ze své kapsy.
marty12
Dobře,ale proč bych měl platit její průsery

Porč? Ona přijde o nějaký příspěvek a ten bude chybět=požádá soud o navýšení alíků a proto to odnesete zase Vy.

junkers*
hodnocení

1x

No je to anarchie .. Ženská práskne do bot i s dětma, a za pomoci soudního aparátu má moc chlapa zlikvidovat po všech stránkách - pokud má chlap o děti opravdový zájem, je to jen další "mechanismus" jak na něj vyvinout tlak.

Každý jsme v jiné situaci, ale mě pomohlo hledět si svého, studovat zákony a na dětičky tak trošičku - srát .. :-D

Když maj matku potvoru.. No a najednu už to šlo dohodnout se, když jim nudící se děcka visely půl roku na krku ..

Tohle je boj, musíte "na bodáky", znepříjemnit jim život, nebo tím aspoň hrozit. Zatím jste rány schytal jen vy, takže je na čase to přehodnotit ..

marty12
Já Vám rozumím,ale děti jsou malé a když jsou u mě,tak vidím že si to užívají.Jsem po... a na to srdce nemám ,na ně chvilku kašlat.Chtěl bych jí vytrestat aspoň tím,že jí vezmou ty příspěvky.Aby taky viděla,že se prostě nedám.Ať mi nikdo neříká,že když ji to vezmou,tak to odskacu já.To by byl vrchol.

Vy ne, ale vaše děti třeba jo.

Mimochodem to je největší problém po rozvodu. Vytrestat partnera, pomstít se, dát mu co proto, nebo ukázat jak se teď bez něj budu mít skvěle. Tím netvrdím, že jsem byl jiný *zed*

marty12
6 let to snáším,teď už mě to fak nejde.Ve všem jsem se snažil ji vyjít vstříc a nic se mi nevyplatilo.Nedá mi pokoj celý život.A děti se mají nadstandartně.
marty12
A děti nestradaji,mají se nadstandartně.

Když Vám to tak vadí-proč nepožádáte soud u svěření dětí Vám-pak by Vaše bývalka musela platit vám a vy byste si z jejích peněz a příspěvků od státu užíval a ona na to doplácel jako teď ve Vašem myšlení "doplácíte" Vy!

marty12 tak zas pokud rodina pobírá sociální dávky, tak se děti asi moc nadstandardně nemají *nevi* mmch pro příspěvky na bydlení není důležitá společná domácnost, ale trvalé bydliště. tedy partner vaší bývalé manželky klidně může s rodinou sdílet společnou domácnost, ovšem pokud v ní zároveň není přihlášený k trvalému pobytu (což nemusí), tak pro účely příspěvku na bydlení se s ním nepočítá *nevi*

marty12
Její partner má spoustu aktivit v podnikání.A soud to sám řekl,že je to podvod,tak potom nevím teda co jak je.

Z Vašeho projevu čiší závist!Jen tak dál-užírejte se, záviďte stěžujte-likvidujte si zdraví!

marty12 to je jenom názor soudce, který nemusí být orientovaný v systému sociálních dávek, protože on je nemá na starosti a v případu, který soudí, o legálnost-nelegálnost pobírání vůbec nejde. anebo jste to nějak pomotal vy a problém byl v něčem jiném (jiná dávka nebo šlo o něco jiného, než společnou domácnost).

hodnocení

0x

Neoprávněné pobírání příspěvků nemá vliv na rozhodování soudu o výši výživného. O jeho snížení byste mohl žádat pouze v případě, že by se změnily vaše poměry (snížení mzdy, další vyživovací povinnost apod.), opět soudní cestou.

marty12
hodnocení

Děkuji za odpověd.Jde mi jenom o to,jestli bych mohl znovu otevřít spor,když bych prokázal já, nebo úřad práce,že je bere neoprávněně,tím by jí je vzali a tím by se prokázal fakt,že jsou spolu a změnili by se majetkové poměry.

Fakt, že matka vašich dětí s někým žije, ještě neznamená, že ten "někdo" vám je bude živit. O snížení byste případně žádat mohl, ale obávám se, že pouhý fakt společné domácnosti by k tomu nestačil - ovšem rozhodnutí soudu nikdy nelze předjímat.

Tak tohle mě dostane.Fakt,že někdo vědomě jde do vztahu s ženou,která má již DVĚ děti z cizího manželství..OK dejme tomu,láska je mocná čarodějka a komu čest,tomu čest...a pak si přečtu,že nemá povinnost je živit? To jako doma třeba například vaří zvlášť pro svoje děti a druhé "cizí" děti mají na talířku jídlo,které jim zaplatil z alimentů druhý rodič,který s nimi nebydlí? Zrovna tak oblečení,dovolené,výlety atd ...?

A ano,holt alimenty se platit musí.Stanovuje je soud naštěstí...

@rich - a pak si přečtu,že nemá povinnost je živit
Jistěže nemá - vyživovací povinnost je jasně stanovena zákonem:

NOZ § 910

(1) Předci a potomci mají vzájemnou vyživovací povinnost.

(3) Vzdálenější příbuzní mají vyživovací povinnost, jen nemohou-li ji plnit bližší příbuzní.

Přítel matky není ani jedno z výše uvedeného.

bib
hodnocení

0x
Když pominu zaujatost a pocit křivdy tazatele, tak vážně nikomu z vás nevadí, že ty dávky bere exmanželka neoprávněně a přispíváme na to my všichni? Jen proto že je to chudák ženská s 4 detmi?
Pro tazatele - nahlaste to a alimenty si nechte zvýšit, ať to nemusíme platit za vás.

hodnocení

0x

No bonzovat se někdy nevyplácí... má to několik možností.. jedna zazněla - peníze budou chybět, navýší se zase vaše platby. Co se peněz týče, ty jdou dětem (tedy na jejich potřeby to má jít) a s ohledem na zvyšující se nároky stále starších dětí a zvyšování cen je navýšení logické.

Jedna ze sousedek má dítě, na které x let nedostávala alimenty i přes soudní nařízení - teď řeší výhružky ze strany toho partnera. Sebrali mu totiž ŘP a on se živil jako řidič - tj. je nyní bez práce. Ještě pár výhružek a bude platit z kriminálu. Řekl bych, že "každý svého štěstí strůjcem" tady docela sedí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]