Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení nájmu při prodeji bytu

Od: livulka odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám dotaz ohledně nájmu. Jsem nájemcem bytu, který se minulý týden prodal (ovšem asi zatím jen slovně). Je má povinnost platit nájemné i když je byt prodán? Předem díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U nemovitostí je rozhodující zápis v katastru nemovitostí. Dokud zápis není aktualizován, platíte nájem původnímu majiteli. Poté platíte nájem novému majiteli (pokud tedy nejste ten kupující).

hodnocení

1x

Plaťte dále nájem dle smlouvy, je v zájmu nového majitele, aby Vás informoval, že je majitelem a nájem bude patřit jemu.

Je Vaše povinnost platin nájem stejně.

livulka
hodnocení

No mě jde právě o to, že s majitelem jsme se domluvili na 2 měsíční výpovědi. Do toho ale prodal danný byt a nemluvě o tom že z něho neumím dostat vyúčtování.

ale to je úplně něco jiného, nežli se ptáte...

nájem skončí a Vy již budete bydlet a platit jinde. To že z něj nedostanete vyúčtování je úplně něco jiného...

Nic se nemění. Od změny v katastru platíte novému majiteli a výpovědní lhůta dobíhá s novým majitelem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]