Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrebuju už ty penize

Od: misel* odpovědí: 15 změna:

zdravim obracim se znova,nevim co delat už...odešla sme 20.7 z práce...protže mi vedouci zdelil,že neaj na vypalty atd..že to nejde..prsouvaly sme se a nikdo tam nechodil... skoro...a tak za cerven nemám vyplatu stále..prd 8 dny sme mu psala že potrebuju papír na urad original,napssl o k a nic mi neposlal...penize taky ne pořád..psala sem mu ted,ale precetl si, a nereaguje..co mam jako delat?:(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prace
hodnocení

7x

Jste jak kafemlejnek, rady jste dostala a nic neudělala, tak by to chtělo zvednou zadek od PC a zajít za majitelem a nebo s dopisem na poštu. Budete mít potvrzení od odeslání doporučeného dopisu a ten můžete v případě nutnosti ukázat na ÚP společně s kopií dopisu. Na email nikdo není povinnen odpovídat.

Teď se mě zeptáte co je to doporučený dopis?

hodnocení

2x
Totéž řešila slečna od syna. Napsaly jsme panu majiteli doporučený dopis, že jestli nesplní veškeré závazky vůči ní, budeme muset dát podnět ke kontrole na OSSZ a FÚ. Do 3 dnů měla peníze na účtu i zápočtový list. Hodně štěstí.
denisss
hodnocení

jak? na adresu jste mu posaly dopis? a jen tak krátce? to stací? vsak na c dopis to mu mužu poslat sms ne? co jsou ty zkratky?

denisss
hodnocení

a jaký podnet?

jirib
Na SMS se ti každej vyprdne.
Jo,doporučený dopis už má váhu.

OSSZ = okresní správa sociálního zabezpečení

FÚ = finanční úřad

*zed*

denisss
hodnocení

prosim vas a jaký podnet? kam co budu dávat? ja tohle zazivam poprvé vubec nevim:(

denisss
hodnocení

nebo pomohou mi na urade práce,? orginal pro urad nemám pac chlap nereaguje...neposila...mm tam jit 13 srpna...co ji tam reknu? že mi ho nedá? neposlla?:/ da se tam nekde jit se zeptat, co delat když mi nezaplatil?

athenaise*
hodnocení

0x

Pokud máte alespoň pracovní smlouvu, tak s ní zajděte na pracovní úřad, pod který spadáte. Pokuste se říct, co se Vám stalo. Bylo by lepší, pokud byste měla ještě i výplatnice. Výplata zaměstnanci náleží být vyplacena v den určení (podle prcovní smlouvy) ale nejpozději poslední den následujícího měsíce. Takže pokud jste pracovala od 1.7.2019 do 20.7.2019 byl nárok na výplatu včera jako poslední den.

hodnocení

0x

Misel-deniss, jděte na úřad práce a tam jim vysvětlete co se Vám stalo. Vy víte kde jste pracovala, řeknete jim to a popíšete celou situaci. Určitě Vám poradí jak konkrétně postupovat. Jinak slovo "podnět" v tomto případě znamená důvod, který Vás vedl k podání stížnosti. Nic sama nepište a určitě ne sms zprávu. Sms nemá žádnou váhu a ten dotyčný to ví a proto nic nedělá. Tady to určitě nevyřešíte, musíte jít na ten úřad práce. A řekněte jim to co tady.

denisss
hodnocení

dekuju moc,jdu na urad páve 12 skrz original co mi neposlal...a nereaguje,takže ji reknu že mi ho proste neposlal vic delat nemužu at to z nej dostanou asi oni..nevim:/ a pak tam bude nekde i oddeleni kde maj právnika,tak s e zeptám nebo me pani tam posle a ukáže,snad

To bude určitě to nejlepší, co můžete udělat. Jsem si jistá, že Vám tam pomůžou. Držím palce.

denisss
hodnocení

kamarád tvrdil že na urade práce je ta pomoc zdarma tuiž nebudu platit? páč to by mi asi moc nepomohlo,když právnici jsou drazí

lmgify

Jednání s veřejnou správou je zdarma. Platíme ji z daní.

Existují i bezplatné právní poradny, které nejsou součástí státní správy.

joudic*
hodnocení

0x

vitejte ve svete financi... vcera mi prisla na ucet platba faktury, kterou jsem vystavil s 15denni lhutou nekdy okolo 1.7., i ja sam jsem na to zapomnel a v podstate to na uctu nepostradal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]