Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji pomoc . Když jsem ještě chodil k mé bývalé (trochu postarší) zubařce, tak mi vrtala 2 stoličky. První vrtala, cca před 4 lety a od té doby jsem s tím zubem měl problémy, vždy mě začal bolet a tak jsem k ní chodil skoro každý měsíc na čištění. Poté mě ale začal pobolívat i druhý zub , ale byl jsem si jist, že kaz nemám. Má zubařka, kaz nenašla, ale i tak ten zub vyvrtala a zaplombovala. Poté mě začal bolet ještě víc a tak ho nechala cca 1 měsíc otevřený a následně jsem k ní zase chodil každý měsíc na čištění s prvním i s druhým zubem . Zuby mě ale bolely dál, ale cca po měsící to přestalo. Řekl jsem si, že to už stačí a tak jsem si vyhledal novou profesionální zubařku. Ta mi dnes dělala RTG zubů a zjistila, že oba dva zuby jsou mrtvé a navíc mi řekla, že jsou velmi špatně zaplněné. Tohle mi provedla má bývalá zubařka .Ptal jsem se, co stěmi zuby bude dál a nová zubařka mi řekla, že je nutné, kompletně vyčistit kanálky, zaplnit je a bohužel na zuby dát něco jako keramickou korunku . Investice, na opravu těch zubů bude cca 20 000 Kč. Nechci ty zuby platit, protože je zničila má bývalá zubařka a né já . Myslíte, že je možné, chctít, aby mi má bývalá zubařka, uhradila celou částku na opravení všech dvou zubů a nebo to snad mám řešit právní a soudní cestou? Nevím si rady, ale myslím, že je spravedlivé, když celou částku, jako náhradu za způsobené škody uhradí právě ona. Děkuji
Jedině nechat si udělat znalecký posudek, který prokáže, že to zavinila zubařka. Pak po ni soudně vymáhat škodu. Předtím se ještě obratit na svou zdravotní pojišťovnu, ať její postup prošetří. Také by bylo dobré, kdyby vám nová zubařka dala písemně, že ty zuby jsou špatně opravené, to poslat se stížnosti na pojišťovnu.
Ano finánční náhradu "vybojovat" lze tak jak Vám tu píší už rádci výše.Znalci,posudky,soud,pojištovna,spoustu papírů,hodnocení,sezení,setkání,telefonování,ověřování,peněz...Prostě strašně moc práce,nervů,starostí,času,námahy a bohužel a to hlavně s nejistým výsledkem.Troufám si říct že na 99% bez šance na uspěch.
Ale pokud máte chut,čas,pevné nervy a dost peněz klidně se do toho dejte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.