Zdravím, vratil sem se ze stanů a na boku se mi udělal flek. Myslel jsem že je to z řeky a do 2 dnu to zmizelo tak sem to nějak neřešil. Tedka po 25 dnech se mi udelal obrovskej flek a začelo to bolet tak jsem šel hned k doktorce a řekla že je to borelioza a dostal sem antibiotika. Beru je teďka 3 den jenže mi teďka mi bolí a brní na dotek kuže na břiše a zádech. Docela se fakt bojím jeslti se mi to nemohlo ješte nějak rozšířit nebo tak. Někdo nějaký zkušenosti atd? Je mi 19 a beru doxyhexal 1 tabletu po 12 hodinach.
Ano, pro boreliozu jsou typické neurologické potíže zejména periferních nervů kdekoliv po těle. Bolesti, ztráta citlivosti, brnění. Někoho třeba bolí palec, ale klíště měl někde úplně jinde. Většinou to po vyléčení nemoci odezní, ale někdy taky ne.
Rozhodně to důkladně vylečte, borelioza není smrtelná, ale může po měsících postihnout prakticky jakýkoli orgán, včetně srdce a mozku.
danner122
Ješte bych měl otázku. Dostal jsem v lékárně jen 1 balení což je na 10 dní. A všude na internetu píšou že se větčinou bere 20 dní. Nemohli udělat v lekarně chybu a dat mi jen 1 balení? Ja i povodne myslel že mi daji 2 a když mi dali 1 tak sem si řikal ok tak asi ne.
danner122
Od rána mi bolí lehce hlava. Mám hrozný nervy abych nedostal nějakej ten zanet mozku atd. myslíte že se mám obávat?
Měřte si teplotu. Zánět mozku dorovází horečky na 40. Pokud se něco takového objeví, jeďte na pohotovost. Pokud Vám bude tak zle, že nebudete schopen sám dojet, zavolejte si záchranku. Ale nemyslím, že byste byl v nebezpečí, daleko pravděpodobnější je, že jste se vypsychoval a z toho je vám blbě.
danner122
Dobře, nic mi není jinak dneska sem lital venku s kamošem. Jen citim občas mravenčení někde na kuži a mam pocit že si huř pamatuju věci ale myslím že to mužu mít z těch antibiotik. Kamoš měl to samé prej když je bral kvuli tomu musel i na měsic přestat hrat fotbal než se dal dohromady.
Hmm ta časová prodleva týdnů je zajímavá. Na nějaké přednášce o borelioze jsem to slyšel, že nejdřív je místní zánět a až pak nastupují nějaké protilátky a když to nezvládnou, tak propukne nemoc, Ty 2-3 týdny odpovídají. Je to zajímavé téma Bohužel to bylo příliš odboré
Chtělo by to dojít si asi i na kožní. To mi jednou řekla doktorka, že můžou nastat problémy s kůží. Dostala jsem včas antibiotika, tak pak po nich už jsem zádné obtíže neměla. Mně na tom místě nastaly jenom takové obtíže, že jsem asi na ploše 15 x 15 cm to místo vůbec necítila, jakoby to místo bylo odumřelé. Pak to odeznělo, ale až za pár let. Na kožní jsem nešla, neboť nic mě nebolelo, nemokvalo, flek slezl.
danner122
A když to mám na jiném míste než sem měl ten flek? Ten flek sem měl na žebrech spis zezadu a tedka mi začelo bolet to břicho a kuže na dotyk. Flek bych řekl že začel mizet co sem začel brat ty antibiotika
1kk1
Hm, tak to buhužel neporadím. Být vámi tak zavolám do ordinace vašeho lékaře a zeptejte se na to, nebo tam radši zajděte osobně, aby se něco nezanedbalo.
Ahoj, taky se mi udelal flek, ale na noze, mesic po klisteti. Doktor udelal testy a protilatky byli pozitovni. Doktorka ti delala krev nebo to jen predepsla podle fleku?
Mam Deoxymykoin na 30 dni (6 baleni) a primo v navodu se pise ze i vedlejsi nezadouci ucinky muzou byt vyrazka. Ta me teda nepostihla, ale zaco zacina trpet traveni ... na to ze jsi dostal jen 14 baleni se zeptej sve doktorky, nekdy se v receptu spletou.
danner122
Doktorka mi dala jenom ty antibiotika prej je to jasna bolerioza podle toho fleku co sem mel vyfocenej a i ten co se mi pak rozlezl po pulce těla. 4 září jsem objednanej na odbery.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.