Ahojky, říkám si, že třeba někdo bude vědět. Je mi 24, jsem těhotná a jsem ve 13 týdnu. Nedavno mi zjistili lehčí arytmii, nedostatek draslíku a taky tehotenskou hypertenze a taky neustále zrychlený tep mám v klidu obvykle mezi 100-120. Za mlada jsem měla spis nižší tep do 60. Moje mama měla preeklampsii v těhu. Před tehu jsem žádný problémy neměla. Naše dítě má UZ vyšší tep kolem 190 doktorka říká ze to je v pohodě ačkoliv norma je mezi 120-160. Další věc co se stala: mám bratra je mu 16, měl nějaký potíže se srdcem. Bušení srdce, boleloho na hrudi, rodiče s nim byli na pohotovosti, ale tam nic se srdcem nezjistili. Měl EKG v pořádku i krev dělali mu i nějaký ultrazvuk srdce myslím ze se tomu říká Echo, tak v pořádku. Ale ty priznaky měl a má. Je možné ze nějaké srdeční potíže bude mít moje dítě? Jinak manžel má dlouhodobě vysoký tlak. Ale taky je starší (36) před otehotnenim jsme měli s manželem 4 pokusy IVF během dvou let. Stimulace hormony, OHSS. Muže to také souviset? Děkuji moc za rady )
To je tak specifický dotaz a vyloženě pro lékaře, že Vám sotva někdo z laiků bude radit.
Jen oba rodiče být pod lékařským dohledem a pracovat na všem, co krevní tlak upraví: brát hořčík, snížení nadváhy, zdravá strava s omezením soli, pravidelný pohyb, mít v pořádku ledviny / pitný režim/, nekouřit, omezit stres a úzkosti. Bohužel dědičné vlivy zcela neodstraníte.
mommy2020
Dali mi tabletky s hořčíkem, mělo by to být v pořádku, tak nezbývá jen věřit. Obavám se, že vzhledem k mému tehotenskemu superapetitu mi nadvaha hrozí, ale snad se to pak upraví. )
liska5
Apetit může být, ale kroťte se. Kila Vám zatíží srdce a cévy a děcko ani tolik nepotřebuje. Kvalitu, a né kvantitu! Než dva rohlíky, tak raději hrst mandlí, než crossanty a buchty, tak libové masíčko se zeleninou, žádnou colu a chipsy a sladké tyčinky. To raději citronádu a sušené švestky.. Také hodně omezte mléko a výrobky z mléka. V těhotenství jsou nevhodné.
Jak je to v té reklamě? Tak počkejte 6 let, já si skočím vystudovat medicínu, pak dalších pár let atestace a po řekněme 15 letech, když se mi to fakt povede, bych vám řekl můj odborný názor. Nebo byste se mohla zeptat u nějakého již hotového doktora hned.
mommy2020
Jasný, spis mě zajímala nějaká zkušenost. Moc se bojím ze o dítě přijdeme .
vilik*
Vážená paní, přírodě bohužel pořád nemůžeme poroučet, ale věřte, že jste v zemi, kde lékaři dovedou skoro zázraky, takže víc než věřit jim nemůžete. Když se na to podíváte z druhé strany, dnešní lékařská věda dokáže udržet spoustu lidí, kteří by jen před pár desítkami let prostě nebyli. Umřeli by po porodu nebo během pár prvních měsíců. Alergie, astma, spousta dalších dnes relativně snadno zvládnutelných nemocí. Kvůli tomu se množí i lidé, kteří by dříve nepřežili a nepředávali by genetické zatížení další generaci. Je to něco za něco. Ale tím se nezatěžujte, těšte se na zdravé miminko a vaše obavy konzultujte s lékařem při vašich pravidelných návštěvách. On ví a určitě se snaží nic nezanedbat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.