Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promlčecí lhůta ohledně pohledávek

Od: neovo* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

touto cestou Vás žádám o radu a tak trošku i o pomoct,protože si stím už nevíme rady.Mám to napsaný v několika bodech.

1)Jak dlouho trvá promlčecí lhůta ohledně pohledávek za Družstevní byt.

2)Jestli je právník oprávněn nadávat tomu koho zastupuje?

3)Když si platím právníka a on mě ani nezastupuje.Jelikož si vezme trestní právo místo občanského zákoníku.Co s tím mám dělat?

4)Když my strhávají peníze v práci exekučně jestli mají právo na dražbu bytu.Který je banky.

5)Když soud sníží častku zda může exekutor vymáhat větší částku,než soud vyřkl?

6)Když mám nájemní smlouvu na dobu určitou jestli majitel bytu musí dát vědět kdy se mám vystěhovat nebo běží od ukončení smlouvy 3.měsíce.

7)Je žalující oprávněn si podepsat Platební rozkaz,když dělá na soudě.Jestli k tomu má oprávnění.

8)Zda může žalující,disponovat s osobními údaji.Aniž bych tam ty osoby uvedla?

Předem velice moc děkuji za kladné vyřízení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

Podle všeho jste v pěkným maléru, který jste si způsobila sama a ještě jste to stále nestihla si přiznat.

1. Příliš široký dotaz, bez konkretizace kontextu. Obecně se promlčení týkíá trestných činu a přestupků; veřejných zakázek a soutěží.

2. Ano pokud si tu zastupovaný zaslouží a nechová se podle dobrých mravů, podle logiky věci, proti soudnímu a společenskému řádu, pokud se chová nezodpovědně a svým jednáním maří advokátovu práci.

3. Pokud jste se dopustila trestného činu pak sáhl po správném zákoníku. Jinak záleží zda jste v občanskoprávním, nebo trestně právním řízení. Pokud si myslíte, že právník je tu od toho aby ste nemusela dostát svým finančním závazkům, pak si raději najměte partu zabijáků...

4. Pokud byl exekuční příkaz na plat součástí jiného řízení a dluhu, než pro který vám zabavují byt, pak ano.

5. stejné jako v bodě4.

6. Od toho je smlouva na dobu určitou, že je v ní řečeno odkdy dokdy máte užívací právo. Nikdo vám nemusí nic dávat dopředu vědět, že máte plnit svou povinnost.

7. Platební příkaz žalující podá o okresního místně příslušného soudu. Tam se postupuje samosoudci který platební příkaz vydá a opatří kulatým razítkem. Pokud váš věřitel je pracovníkem soudu a sformuloval platební příkaz do úřední podobya podepsal, ale neopatřil kulatým razítkem, pak je vše vpořádku. V opačném případě by to byl konflikt zájmů.

8. Špatně formulovaný dotaz. O jaké údaje a o jaké osoby se vlastně jedná?

Jinak mám skoro =pocit jako když si tu někdo dělá legraci.

arecibo*
hodnocení

0x

Odpovím na to, čemu se věnuji profesně:

4) Pokud je byt ve Vašem vlastnictví, tak může SE dražit, je-li první, kdo vydal příkaz k prodeji. I když je na něm hypoteční či jiná zástava.Pokud byt vlastní banka (že byste byl zaměstnancem banky a měl tento byt služební), tak SE nemůže dražit něco, co nevlastníte.

5) Soudní exekutor vymáhá jen to, o čem rozhodne soud. Využije k tomu v případě potřeby advokátní tarif nebo vyhlášku 330/2001 Sb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]