Nejste přihlášen/a.
Ahoj narychlo sjem zháněl práci abych nešel na pracák,kde jsem měl dostat krásných 15 tis čistého a velcie tlačil na nového zaměstnavatele aby mi připravil smlouvu at mám klid no a výsledke je strašný.
podepsali by jste smlouvu,kde vám dají základ 15 tis hrubého? s tím,že pracovní doba úplně strašná řekl mi 8-16:30 a výsledek je ve smlouvě,že zaměstnance musí být v práci 7:45 již na pracovišti jasné to asi všude,ale,že musí být v práci až do skončení provozní doby plus samozřejmě přesčasy neplacené. Já se v současné práci rozčiloval,že máme 7-15:30 a 8:30 až 17:00 a nakonec zažiju ještě větší peklo.
Jinak ty prémie jsou 70% proti tomu základu a on mi bdue tvrdit,že se musí chránit kdybych tam 14 dní nedošel,že by to bylo těžké mi nezaplatit plnou výši. no sliby chyby. Poháadky o tom,že když s echytnu budu mít ukončenou zkšební dobu hned za měsíc a přidáno,že tohle včetně prémií je jen začátek a nikdo nidky neodešel bez prémií. No řeknete mi,že jsu blbec,ale pod tlakem,že budu na pacáku jsme chtěl práci no
Nevím jaká je pravda, ale přijde mi, že tazazel je mladý mileniálský ucho co zrovna vyšel školu a myslí si, že mu každej dá z fleku 30čistýho a ještě mu bude podstrojovat. Jestli se mýlím, tak se omlouvám...Nevím co je na pracovní době 8-16,30 strašného...běžná doba. Já mám taky základní+osobní+premie. A na to co dělám jsem začínal s 10tis a pak jsem byl rád za 18hrubého. Teď jsem zajetý, vypracovaný a mám pro zaměstnavatele cenu
Mít 15600 od pracáku je krásné proti tomu, že budu do práce chodit ze stresem,že za měsíc budu mit na účtu možná 10 tis to je logické. Nepřipadá mi normální mít základ menší než polovinu préémií s kecama,že když budete dobrý tak půjdeme dál to znamená,že bych jako měl 12 tis základ a 20 prémie? to snad už nemají ani prodejci, No prostě jsem se nechal obalamutit,ale není moc na výběr. Dlaší firmy se mi neozvali zatím řekli,že to budou řešit v září. Nejvíc mě sere,že on rozjel autosalon před 9 měsící a nemůžu na něj najít ani 1 recenzi co se týče zaměstnavatele.
Důchod se počítá ze základu.
Pokud pravidla udělování prémií nejsou jasně stanovena v prac.smlouvě, jsou nenárokové (tj.prémie nedostaneš).
Z jeho plkání o 14 dnech absence je jasné, že prémie jsou zřetelně "navíc" a nejsou běžnou součástí platu (nízký plat + vysoké prémie je známý podvod na zaměstnance - nižší důchod - a stát - nižší odvody zaměstnavatele na zdr. a soc.dani).
Přesčasy musí být placené.
Na pracovním místě musíš být v době prac.doby (jestli ti trvá 10 min od průchodu dveří se převlíknout a dojít k "soustruhu", tak to je tvoje věc). Žádné 15min před a 30min po. To je přesčas. Zaměstnavatel může nařídit určitý občasný přesčas, ale pak ho musí i zaplatit.
Ostatní s tebou budou vorat jen tolik, kolik jim dovolíš s tebou vorat.
Ve zkušební době můžeš ty i on zrušit prac.smlouvu na místě ihned.
Záleží, co má v pracovní smlouvě.
Ano důchod se počítá ze základu, ale já osobně dnes již znám spousty lidí, co mají základní mzdu + premie, které jsou jim vypláceny každý měsíc (byť jsou nenárokové, ale zaměstnavatelé, alespoň někteří, jsou na takové úrovni, že ty premie dávají automaticky. Premie se jim odebírají, jen pokud vyloženě hodně hrubě v práci něco po*erou.
Tzn. že i ten důchod, respektive ty odvody jsou z těch premiích na SP a ZP docela vysoké a v budoucnu i ten důchod bude.
Co to je za nesmysl? Odvody se počítají vždy z celé částky - základní mzda a prémie, pokud se ve mzdě vyplácí a je úplně fuk, jestli jsou jednorázově jednou ročně nebo pravidelně měsíčně. Jediný rozdíl je v tom, že prémie není nároková (pokud není upraveno kolektivní smlouvou jinak).
Absolutní bláboldy s tím důchodme nevím,kde na to chodíte. Dotaz byl jasný jestlis e někdo se tkal s takovou formou smlouvy,ale všeci kecáte okolo blbiny. už jsme mluvil dneska s pár zákazníkama podnuikatelema a uklidnili mě.
Tak zrovna tobě bych dal ten základ 15 a dalších 15 prémie podle toho jak budeš dělat. Když by se ti to nelíbilo tak si hledej jinde. Něco lepšího jedině pokud bys měl opravdu dobrý recenze z minulosti, což tipuju že nemáš. Spíš čerstvě dokončená škola tj. mladej co se řemeslo bude učit několik let... Mmch. písemný projev je děs, tj. na pohodlí kanceláře bys mohl zapomenout.
Pracovní doba, kterou jste měl u minulého zaměstnavatele je zcela běžná. Je to plný pracovní úvazek.
Pokud chcete pracovat na méně hodin, hledejte zkrácenou pracovní dobu.
Na pracoviště se dochází včas, abyste se již v 8 hodin zapsal, odpíchnul, projel čtečku, či jinak prokazatelně doložil, že jste na svém místě.
Pokud se převlékáte, tak je namístě ta čtvrthodinka. Ale není to obvyklé, že to zaměstnavatel vloží do pracovní smlouvy.
On nabízí zaměstnání s určitými podmínkami, pokud s nimi nesouhlasíte, tak na ně nepřistupujte. Pokud jste nepostradatelný odborník, jste žádaný, můžete se zaměstnavatelem diskutovat a žádat určité výjimky.
Jinak zaregistrovat se na ÚP není špatná věc. I kdybyste tam byl jeden - dva měsíce, dostáváte podporu v horní hranici a zároveň máte k dispozici spoustu volného času na rozesílání životopisů a v klidu se zúčastnit výběrových řízení. Být upravený a v pohodě, žádný kvalt.
Určitě bych volila registraci na ÚP.
Máte pochybnosti, proto jste napsal sem. Pokud jste podepsal smlouvu a nastoupíte byť na jeden den do zaměstnání, podpora v nezaměstnanosti se Vám bude počítat z předpokládaného výdělku u nového zaměstnavatele. A to v začátku při zapracování nemusíte dostat plné prémie. Tak abyste nekoukal, že nemáte ani těch ,,15 000,, čistého.
na minule zamestnani se reaguje proc? Napsal jsem casy u 2 stejnych zamestnani vim co jsem mel a,ze to bylo OK i kdyz spousta zamestnavatelu prestavku pocita i do pracovni doby,ale to je fuk vim,ze ted uz v byvale firme to tak nebylo,ale bylo to 40 h tydne a prescasy se dali vybrat nahradnim volnem a priplatek. coz tady ani zminka.
A ja se velice zapracovavat nepotrebuji jsem zkuseny az az proto me po 10 minutach hned prijal jen jsme se proste nezeptal na formu mzdoveho vymeru. uz to neresim zkusim mesic a obcas mrknu na inzeraty
Luki, obě varianty jsou rovnocenné. Pohoda, klid, tabáček na pracáku a v klidu si hledat za 15 600 netto měsíčně vhodnou práci, to také není úplně špatně. Moc si cením Vaši hrdosti, že nechcete jít na pracák - chápu Vás, je to degradace sama sebe. S ohledem na výši Vaší podpory je jasné, že něco umíte znáte.
Ať se rozhodnete jak chcete, chybu neuděláte. Držím palce ať to výjde.
Plat hodnotit nebudu, nevím co je to za práci..a jakou máte kvalifikaci.
Ale zcela normální pracovní doba je pro Vás peklo? A představoval byste si co? Pracovní dobu 13-13:30?
Tohle je teda materiál...
Zcela normalni pracovni doba je 37- az max 40 h tydne ze zakona! a ne kdyz je ve smlouve povinnych 42,5 h tydne plus mozne neplacene prescasy 150 h rocne. Takze zase blabol co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.