Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak mne napadlo, jestli bych neměla mít úrazové pojištění. Zdravotně jsem na tom dobře, ale mohla bych si přivodit nějaký úraz. Ale nikdy jsem pojištěná nebyla a tak ani nevím, jestli by mne v mém věku někdo pojistil a jestli by se mi to vyplatilo. Jsem 48 ročník. Tak než někam "vlezu", potřebovala bych slyšet něčí názor. Jak to máte Vy, jste pojištění a na kolik to vyjde, aby v případě úrazu nebyl problém s uplatněním pojistky. Děkuji za rady.
Čím je člověk starší, tím dražší je pojistné - jak životní, tak úrazové. Křehnou kosti a zlomeniny můžou být jen díky špatnému došlápnutí. Dotaz je příliš obecný a je mnoho nabídek s různými omezeními...
Pojištění úrazu má různé přirážky za sporty, různé výluky... a často k němu chtějí i vyjádření lékaře před pojištěním. Zkuste třeba nějakou kalkulačku.
Chápu, že je dotaz obecný. Nevím ale jak ho upřesnit. Jsem zdravá, ale jezdím na kole na nákupy. Dávám si ale velký pozor, neblbnu a počítám s neopatrnými řidiči aut. Křehké kosti asi nemám. Ale předpokládám, že by v mém věku asi chtěli nějaké vyšetření u lékaře. Do toho se mi moc nechce, protože nesnáším vysedávání u doktorů. Považuji to za ztrátu času . Asi to bude hloupý nápad. Ale díky.
Tak jsem se tam koukla a už první věta mne trochu odradila. Je tam napsáno, "zjistěte si, proč by jste si měli koupit... a tak dál. Lidi, kteří neovládají ani svůj rodný jazyk, jsou mi podezřelí. A pan Soukup by si tohle měl pohlídat. Ale já si myslím, že to pro mne nebude, neboť já nehledám životní pojištění, ale úrazové. No a navíc jsem si přečetla tohle a to velkou důvěru nevzbuzuje. A je tam ten dotazník a chtějí tel. číslo a pak se jich už nezbavím. Takže to ne. Ale díky.
Stíre díky, já vím, že jsi to myslel dobře, ale do toho bych nešla. Na to nejsem dostatečně hloupá. Už jsem si založila vlastní úrazové pojištění v krabici od bot. A tam budu strkat peníze každý měsíc a budu se k nim chovat, jakoby mi nepatřily. No a v případě toho úrazu krabku vyberu. Ale to bude muset opravdový úraz, ne jenom nějaké odřené koleno. Budu na sebe tvrdá.
Libore, po prohlédnutí několika nabídek, jsem se rozhodla žádnou "úrazovku" neuzavírat. Už jsem na to moc stará. Nakonec žádné sporty neprovozuji, na dovolené nejezdím, protože jsem už na "dovolené" doživotně a cestování mne šíleně obtěžuje. Nemám ráda sedět v letadle, ne že bych se bála, ale nesnáším být omezovaná v ničem. A pokud se vydala tam, kde by se mi to líbilo, musela bych dřepět dlouhé hodiny v tom letadle, tahat kufr a tak dál a z toho už jsem "vyrostla". Takže máš pravdu, to si budu raději dávat tisícovku někam doma do krabice a budu pojištěná daleko efektivněji.
A hned to jdu udělat. Mám pěkně velkou od bot, tam se toho vejde. Že mne to nenapadlo už dříve. Tak už jsem to udělala a je to takový jiný pocit, než když jsou ty peníze normálně v bance. Na krabici jsem napsala "Úrazové pojištění" a vložila první tisícovku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.