Kromě toho že po litru borůvek nepůjdete tak týden na ,,velkou,, se vám nic nestane. A tak malému dítěti půl litru? Když jich máte hodně tak si je raději do zásoby zavařte,zmrazte,usušte,upečte kynutý koláč...nic se nemá přehánět.
Já bych to radši omezil na max. 0,5 l pro dospělého (a je otázkou, jestli několik dní po sobě), 2leté holčičce bych dal tak nejvýš deci, nebo ani ne (teď si to nějak nedovedu představit).
Když už je plný mrazák, udělal bych z borůvek kompoty.
Nic se nemá přehánět, z čerstvých borůvek připravit pohár se šlehačkou a zmrzlinou a pak třeba udělat kynuté knedlíky, borůvkový táč nebo borůvkový koktejl. Pokud zbydou dát zamrazit.
borůvky jsou zdravé,ale všeho moc škodí...dají se zamrazit a připravit z nich koláč nebo džem, kompot , ale abych snědla kilo borůvek - no nevím ,ale každý to máme jinak. Borůvky se dávají při průjmu , takže "staví".Pozor tedy u dvouleťáka na to - mohl by mít zácpu.
Borůvky jsou dobré na oči a ještě na mnoho jiných věcí. Pokud nemáte celá rodina zácpu, nic se neděje. Já tiše zívidím, borůvky miluji. Letos poprvé v životě je borůbek na trhu hodně. Dokonce na výběr. Malé lesní a větší, zahradní. Paráda!
Jedli jsme toho tolik protože už máme mražák plný a stále ještě moc borůvek přebývá. Snad se nám a malé děvčeti nic nestane když jsme toho tolik najednou snědli
Borůvky jsou zdraví prospěšné, snižují cukr v krvi a udržují ho ve správné hodnotě. Ale konzumovat opravdu velké množstí borůvek a každý den, není také moc zdravé. U citlivého člověka by to mohlo vyvolat třeba kopřivku. A příště už i při malém požití borůvek, by se to mohlo opakovat.
nevím, jaká je norma borůvek na osobu. ale jako děti jsme jezdívali s rodiči sbírat borůvky do Krkonoš, ve velkém, na zavařování na zimu. ve velkém jsme je taky při sběru jedli a přežili jsme ve zdraví
No, já radši ne. Jenže takovej kýbl má litrů deset. Litr borůvek za den bych dal. Akorát bych pak skončil na interně s hemeroidama . Ovšem to dvouletý dítě by po půllitru fakt muselo prasknout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.