Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zaplatila jsem realitní kanceláři za zprostředkování podnájmu, majiteli bytu vratnou kauci + 1 měsíční nájem.Nyní jsem se do bytu nastěhovala a zjistila, že je zde skrytá vada, na kterou mě nikdo neupozornil.V půl paté ráno začnou bouchat stupačky u topení, zvuk je velice nepříjemný a trvá až do osmi ráno.Vadu jsem oznámila majiteli, ten je nyní na dovolené, ale pošle opraváře.Ptala jsem se na tento problém sousedů a ti mi sdělili, že topení bouchá všem již nějakou dobu, byty jsou družstevní a museli by se všichni nájemníci dohodnout na opravě.Žádná oprava zavzdušněných stupaček se neplánuje.Tzn. problém je neřešitelný a mám si na rámus zvyknout, bouchání stupaček je každý den.
To že můžu odstoupit od smlouvy s majitelem bytu vím, ale ráda bych dostala zpět peníze od realitky, která mi zprostředkovala špatný byt, ve kterém nevydržím. Realitka mi oznámila, že o této vadě nevěděla a žádné peníze nedostanu.Existuje nějaké řešení?Děkuji
Když jste zaplatila provizi za zprostředkování bytu, který je nevyhovující ,požadujte po RK, aby vám za ty peníze sehnala jiný - náhradní byt.
Dobrý den Madlo,
děkuji za radu.Podepsala jsem, že jsem se vším seznámena a zprostředkování bytu proběhlo, vše je zaplaceno.Paní z realitky byla nekompromisní, že si topení mám izolovat molitanem a peníze zpět mi nikdo nedá, pokud mám další námitky mám se obrátit na jejich právníka.Ale vyzkouším i vaši radu.Romana
Nevím proč se obracíte na realitku, kde musíte platit, když si byt můžete pronajmout rovnou od majitele a neplatíte tento zbytečný poplatek realitce. inzerátů od majitelů je dostatek.
Protože jsem se musela do měsíce vystěhovat, mám náročnou práci na čas a dívat se do novin, kde není ani fotka bytu a nemáte představu do čeho jdete.Na internetu bylo málo nabídek přímo od majitelů a některé inzeráty se tváří jakože není realitka, ale nakonec zjistíte že ano.Je to moje první zkušenost s realitkou a asi poslední.Bylo pohodlné nechat si zprostředkovat byt, ale nevyplatilo se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.