Dobrý den prosím o radu už dlouhou dobu bojuji se svěděním kůže po koupání... Mam za sebou nekolik navštev v alergologii, všechny vysledky jsou v poradku... Vysledky krve taky ok. Neni to alergie na aviváž ani na šampon nebo textil... Kůže svědí po celém těle hlavně na zádech. Je to svědění jako kdyby vas nekdo zaživa pojídal kousal musím cele tělo drhnout ručníkem cca 20minut...potom vše přestane. Kůže svědí i když se spotím na zádech... Alergie svědění je bez jakých koliv optických naznaků žádné pupínky, ekzemi vubec nikde nic nemám přesto je to svědění tak obrovské že člověka donutí se stranit do soukromí a v tu dobu premýšlíte sebezničení... Je jedno jestli se koupete v řece, ve vaně nebo v bazenu kdekoliv se kuže namočí nastane obrovské svědění po celém těle...Takto bojuji asi 3roky neni se moc s čem kde svěřovat ale moc rad bych kdyby mi někdo dokázal poradit a mohl se někdy koupat jako každý jiný. Nikdo neví jak moc je tohle destruktivní a co to je za život..Pokud se vykoupu do půl těla vše je ok nesmím namočit tělo od pasu nahoru potom nastane 20 minut strasného svědění. Prosím o radu MOC PROSÍM KDO BY MI POMOHL s timto problémem. Děkuji Zbyňa 40 let...
Nevím zda pomůžu,mám lupenku,ale občas se stává také že mne svědili po koupeli záda a přišlo mi, že pak mám kůži přesušenou.Začal jsem když je to akutní používat třeba toto : LINOLA FETT ÖLBAD .Prvně jsem dostal vzorek od kožní lékařky,pak mi to předepsala (tuším jsem doplácel polovinu ceny).Těch přípravků je na výběr hejno.
Existuje i alergie na vlastní pot. Něco jako autoimunní reakce. Pak by se měla překopat výživa a zároveń odstranit stres a psychické problémy. Vše souvisí se vším. Voda je spouštěč, ale nastavení organismu tomu nahrává. První, co bych vynechala jsou mýdla a sprcháče. Mýt se jen vodou. Zároveń bych zkusila vynechat potraviny, jako cukr, mléko, mouku, uzeniny, a veškeré potraviny průmyslově vyrobené. Třeba nějaký čas jíst jen vegetariánskou stravu a pít jen čistou vodu, aby bylo čisté střevo a odlehčilo se játrům.
No je divná věc, že pouze na zádech. Barvite si vlasy a čím? Sama? Myslím si že jak se potite do vašich pórů se zanáší kysličník a ten vám dráždí pokožku. Zkuste vynechat barvení vlasů.
Dobrý den,mám tohle svěďení zad po koupeli taky,ale nemám to pravidelně.Mám to nárazově a bohužel nevím ,co to spouští.Zjistil jsem,že mi pomáhá ještě než vylezu z vany se sprchou pořádně opláchnout co nejteplejší vodou co snesu a potom tohle svědění většinou už neproběhne,ale to pomáhá mě,nevím co vám.
Rychlé sprchnutí čistou vodou udělá co? Mě svědí po sprše celé tělo jen jemně, ale když se spláchnu na rychlo čistou vodou, tak je to ok. Na hlavu březák/kopřivák, pěnou z hlavy proběhnu i paže a zádel. Semtam se vezmu celý sprcháčem, ale není to nutné - tělo si na mytí čostou vodou zvykne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.