Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte mi jak prodat cenné papíry. Mám necelých 100 ks cenných papírů společnosti ČEZ. ČEZ vyplácí rok od roku nižší částku za dividendu, proto bych je chtěla prodat. V takové neschopné společnosti nechci být podílníkem, byť malým, ale stále podílníkem. Poradí mi někdo jakým způsobem to udělám? Děkuji.
Pokud byste o akciích něco věděla, tak se dozvíte, že dividenda není měřítkem výkonnosti firmy. O tom, kolik se vyplatí dividenda, se hlasuje (i vy máte tolik hlasů, kolik máte akcií). Někdy se prostě vyplatí míň, protože je potřeba investovat do nových projektů.
Ale k věci - zeptejte se ve Fio bance. Fio Banka je pokračovatelem společnosti RM-systém, která zajišťovala kuponovou privatizaci a burzu pro drobné investory stále zprostředkovává.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.