Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnost obnovení exekuce

Od: jarda20* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

může mně někdo poradit v následující věci? Do r. 2003 dcera podnikala v oblasti šití a prodej oblečení pro silnější dámy. V r. 2003 se jí "podařil "udělat dluh na mzdách cca 40 000 Kč. Vzhledem k tomu, že zaměstnankyně nepřistoupily na splátkový kalendář, předaly věc soudu.Krátce nato se dostavil exekutor a nějaká paní,která provedla odhad zboží.Potom exekutor dohodl s dcerou splátky po cca 20 000 Kč na celkovou částku asi 80 000Kč (už si to přesně nepamatuju). Nevím, jak byly tyto peníze rozděleny, ale po zaplacení uvedené sumy dostala dcera od soudu Rozhodnutí o zastavení exekuce pro nemajetnost. Já vlastním na venkově malý domek, do kterého jsem pustil dceru s dítětem a jejím přítelem bydlet a do budoucna jí ho hodlám darovat. A nyní k mému dotazu: někde jsem slyšel, že v případě převedení domku na dceru se může stát, že bude exekuce obnovena a o domek bychom mohli přijít.Existuje nějaká doba,kdy už nelze proces obnovit?

Zná,prosím,někdo odpověď?

Děkuji Jarda 20

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

POkud vím, tak po deseti letech, ale od POSLEDNÍHO rozhodnutí soudu. Čili kdyby se třeba teď exekuce obnovila, tak se promlučuje po dalších deseti letech... pokud se nepleteu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]