Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstat nebo odejít od muže, kterému závidím

Od: myska9000 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Moje otázka je asi dost netradiční, možná i divná. Ale řeším v sobě tento problem a nevim, co s tim. Zhruba tři měsíce se znám s muzem, do kterého jsem se postupně zamilovala. Mezitím získal novou práci. Nyní pracuje jako trenér profesionálních sportovců. Ja pracuji v kanceláři a má práce mě poslední dobou moc nebaví a přemýšlím o změně. Ve volném čase dost sportuju a baví mě to moc.
Můj problem je ten, že svému příteli jeho práci závidím. Porad mi píše, jak dělají se sportovci to a to a jak je spokojený. Ja znudena v kanclu.
Navíc s nimi často bude jezdit třeba na týden pryč. Mně by se to taky moc líbilo, ale je mi už 39 a bylo by asi i divné, kdybych mu začala říkat, aby mi u nich našel práci.
A když se třeba pak večer u nej sejdeme, tak se ho ani moc nechci ptát, jaký měl den, protože vždy skvělý, zatímco ja znudena z te kanceláře.
Ja normálně nejsem zavistiva a přeju mu to, jen mě to mrzí, protože taky miluju sport a v kanclu trpím. Je mi už 39 a nevim, kam bych se ted měla cpát. Co byste dělali na mem místě? přemýšlím, jestli by nebylo vhodne se s nim raději rozejít, aby mě to nežralo. Abych byla v klidu. Myslím si, ze to na mě stejně dřív nebo později pozná. Spis už to tuší, že mu závidím jeho práci.
Co byste dělali na mem místě?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
A co si muže nechat
A vyměnit práci kterou nesnášíte za jinou?

rv*
hodnocení

3x

Celkem běžný a úspěšný model je "klasická" rodina. Chlap se realizuje v zaměstnání, tomu odpovídají i jeho příjmy. Žena ho podporuje a realizuje se v domácnosti, u dětí. Tomu odpovídá i její (doplňkové) zaměstnání.

Pokud vám nevyhovuje a realizaci hledáte v práci, tak jí musíte změnit.

hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud bych měla někoho ráda, pak bych mu práci, kterou dělá rád, přála a podporovala ho v tom co dělá. Určitě to není důvod k rozchodu. Pokud je Vaše závist tak velká, můžete na sobě začít pracovat a vypracovat se k práci svých snů. To za Vás nikdo jiný neudělá. Myslím, že když toto nedokážete potlačit a skousnout, najdete si vždycky něco, co budete druhým závidět a bude Vám to komplikovat život. Pro někoho je sport prací, pro jiného koníčkem. Měli byste se vzájemně podporovat v tom, co máte rádi. Ne si závidět.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Mně připadá že to, že závidíte příteli jeho práci, není váš hlavní problém, to je jen následek. Ta příčina bude v tom, že vy máte ráda jen sama sebe. Neumíte mít ráda někoho jiného, tím ani jeho spokojenost, protože vás irituje to, že je spokojený (usoudila jste, že kvůli práci, příště to bude hezčí chůze, lepší šéf, veselejší kamarádi...). Do práce nechodíte proto, aby vás to tam bavilo, ale abyste si vydělala na to, co vác baví, a mohla si to dopřát. Ve změně zaměstnání to nebude. Asi byste měla změnit své myšlení, svůj postoj sama k sobě. Protože jinak byste musela žít s totálním idiotem, hnusným a depresivním, aby mu nebylo co závidět. A evidentně jste inteligentní žena, takže takovou onucí byste opovrhovala. Z toho vychází, že pokud nezměníte vnímání sama sebe, budete navždy sama nebo i s někým, ale vždycky nešťastná. (Mimichodem, ve vztahu jste na tom lépe. Vy máte šikovného, šťastného a spokojeného partnera, zatímco on má VÁS). Teprve ve chvíli, kdy budete šťastná z toho, že váš miláček září štěstím, a zářit chodí k vám, takže máte důvod zářit taky, teprve tehdy budete "v pořádku". Ida

hodnocení

1x

Takze abych to shrnul.

Mate rada muze. Libi se vam jeho prace. Nemate rada svoji praci. Rozejdete se s tim muzem at vas to nezere a nechate si svoji nudnou praci.

Ma to nejakou logiku? Jestli jo, tak hodne zvracenou.

Proste si najdete jinou praci, kde budete spokojena.

hodnocení

1x

A před rokem jste měla práci jinou a nenudnou? Nebo se Vám teprve te´d otevřely oči? Úvahám, že si nechám nudnou práci a opustím muže vhodného na perspektivní vztah, vůbec nerozumím.

hodnocení

1x

@myska9000, @ewra - Možná se ptám hloupě - ale co přesně vám brání změnit otravnou práci za málo peněz za něco lepšího? Nebo jinak - proč skuhráte a nekonáte?

pavelpavel*
hodnocení

0x

Já závidím NASA. *frajer*

jofa*
hodnocení

0x

S chlapem který je věčně pryč bude stát vztah za starou bačkoru a nečekejte, že vás bude "tahat" s sebou na sportovní akce, soustředění, treninky a pod. Budete věčně sama. Jinak pokud člověka vyloženě práce nebaví, je třeba si najit jinou, jak výše bylo napsáno.

ewra
hodnocení

0x

Ahoj, tento model znám, protože se týká i mne. Já naopak nemám práci, protože bydlím u přítele v zapadákově a nedaří se tu cokoli kloudného... On práci má, pěkně placenou, je spokojený. Já se cítím hrozně. Přeju mu to, v dobrém závidím, ale hodně zde hraje roli i to, že jsem žena a on muž. Když mi poví, kolik práce musí udělat (cca na 2 hodiny denně) a bere třeba 24 čistého, tak si vždy vzpomenu na své nasazení (pomalu každou směnu 100% času) a za třeba 14 čistého, tak si říkám, že to není ani tak moje vina. Je to vina společnosti, která se velice diví, že ženy se extrémně emancipují. Ale nelze se čemu divit. Dřu jak idiot za 14 K, doma uklízím, vařím, starám se a pán tvorstva vysmátý, obstaraný, s pěkným příjmem. Co mohu poradit, buď přijmi klasickou roli ženy - děti, péče o rodinu a takovou nějako práci a nebo se odtrhni a jdi si za lepším. Jistě to dokážeš, když budeš chtít.

kimbert*
hodnocení

0x

Jen takový malý detail,napadlo Vás že takový profi trenér má na své pozici docela krátkou životnost?Stačí několik proher a výměna trenéra je docela rychlá,minulý trenér tam byl zaměstnaný jak dlouho?Jste ochodna např.se přestěhovat na druhý konec republiky pokud mu tam pak nabídnou smlouvu?...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]