Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem se dozvěděl , že můj dospělý syn užívá drogy. Nepíchá si , ale šňupe , dle popisu zřejmě pervitin. Má pravidelné zaměstnání na směny ,čistý příjem 25000-29000 kč , věk 32 let. Bydlí samostatně . V minulosti byl závislý na hazardu (gembler) výherních automatů v důsledku čehož se dopustil úvěrových podvodů , za což byl odsouzen. Celou dobu docházel do práce - bez absencí . Soud mu nařídil uhradit vzniklou škodu (cca240000 kč) a pokud by ji neuhradil ve stanoveném termínu, musel by nastoupit do výkonu trestu. Já , jako rodič jsem po dohodě s ním požádal o půjčku a závazek jsem vyplatil s tím , že syn bude pravidelně závazek splácet. Dosud byla splacena polovina. Syn před dvěma měsíci přestal závazek splácet . Při zjišťování proč jsem se dozvěděl , že syn užívá drogy ve formě prášku který šňupe. Do dvou dnů po obdržení výplaty je již bez koruny. Když mu kamarádi vytýkají jeho chování , tak odpovídá , že je hrdý na zařazení - pracující feťák. Jsem bezradný, syn se ztrácí před očima , odmítá komunikovat a na veškeré domluvy odpovídá , že je to jeho život. Navíc za něj musím splácet výše uvedené závazky , což mě docela ničí.
To co napíši se vám na první pohled nebude ani trošku líbit, ale po čase vzpomenete, že jiné východisko není.
Odstřihnout se od syna, vyměnit zámky u svého bytu, nepomáhat vůbec v ničem, je to jeho život, tak ať si jej žije bez vás. Málokterý rodič to dokáže. Vždy uvěříte slibům a jakákoliv pomoc od vás jej srazí ještě níž. Pokud nespadne až na úplné dno, nikdy mu to nedocvakne, že je něco špatně a že potřebuje léčení. Léčba je dobrovolná a vy nemáte žádnou páku jej donutit k léčbě. Telefon neměňte, dohodněte se s ním, že vám může zavolat jen když bude potřebovat nějaké info o léčebnách, třeba odvoz do ní a podobně. Jiné jeho problémy nikdy neřešte, vždy mu sdělte, že je to jeho život. Vím to přesně, několik let jsem v léčebně pracovala s naromany. Prosím, dokažte to a máte šanci zachránit syna.
Smiřte se s tím, že půjčku za syna uhradíte celou sám. Pokud byste si půjčku nevzal, syn mohl být již o kus dál směrem ke dnu. Nakonec v kriminále by byl také bez drog (snad). Pro něj by to byla další zkušenost.
V názvu máte slovo DÍTĚ. Pro vás bude pořád dítě, ale připusťte si, že je to dospělej chlap.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.