Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Trvanlivost potraviny

Od: delina® odpovědí: 4 změna:

Měkký salám měl dnes datum spotřeby- byl načatý před 48 hodinami a dnes se měl dle etikety dojíst / do 48 hod. od načnutí/. Upekla jsem z něho francouzké brambory. Když je budeme dojídat zítra, mohu se spolehnout, že zapečením získal salám další trvanlivost ve spotřebě nebo je stále nutné pokrm sníst dnes?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Já si myslím, že když potravinu proženeme tepelnou úpravou, její trvanlivost prodloužíme. Salámy mají tu výhodu, že čichem a pohledm určime poživatelnost. Levné salámy zezelenají a začnou cítit jako zapšklý, zkyslý, starý pomyjový hadr.

 

hodnocení

0x
Zapecenim salám v podstatě desinfikujete, takže trvanlivost se prodlouží. Takže to klidně snezte druhý den.

 

hodnocení

0x
avatar ferax

Není problém a doufám že máte lednici.

 

liska5
hodnocení

0x

Pečením se zastaví ty "kazivé" procesy. Pak to počká v lednici. Klidně ty francouzské brambory snězte.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]