Nejste přihlášen/a.
ahoj chtel bych se poradit. Mam RS rotousenou sklerozu) mel jsem ted rok zamestnani,kde jsme byl spokojeny,ze byl maly stres a velice slusny plat. Nicmene mi smlouvu davali na dobu urcitou se slibem,ze po roce hned na neurcito,ale prodlouzili mi to do rijna a tusim,ze to bylo kvuli tomu,ze jsem hodne ted chodil po doktorech kapacky 5x nepomohlo tak rychla MR kontrola navrh nove lecby odbery nasazeni kapacek proste byl jsem tam vazne hodne kdyz prictu dalsi lekare. A najednou proste musime se s tebou rozloucit s nejakych duvodu, ktere nebyly hrube poruseni spis bych rekl,ze tam tlaci nekoho ze znamich,ale to je fuk. Ja byl ted uz pred timto hodne na tom spatne vubec mi nci nevyhazelo a byl v nejvetsich depresich zivota a ted tohle byl posledni hrebik do rakve jedina vec co me drzela na zivote byla spokojenost v praci. Chteji at bud podepisu dohodu,ze mi udajne zaplati plne premie za cervenec aj srpen, a vs rpnu si vyberu dovolenou a zbytek chodit nemusim,ze mi to zaplati coz nevim jak mi potvrdi aby me nepodvedli a nebo 2 mesice vypovedni lhuta. a jsme ted na tom vazne hodne spatne,ze bych mohl jit na nemocenku coz mi doporuduje znama,ze sjem na tom fakt tak blbe,ze byhc si to mohl v nejake nove praci hned pokazit. Ale s nemocenky jsou spatne penize plus na vychazce tezko stihnes pohovor. A druha vec,kdzy pujdu na UP,tak nevim co je lepsi zvolit,protoze se domnivam,ze dohodou je jasnych 45%,ale z poslednich mesicu,kdy bude vysoka mzda. Kdyz vsak nepodepisu budu tam jeste 2 cele mesice minus dovolena daji mi naprosty zaklad co mam ve smlouve,ale podle me by se podpora pocitala za ty vetsi procenta. Mam jim dat do pondeli vedet a jsem v uplnem haji a nevim co delat. Zdravotni stav skrz RS se nezlepsil ted spis zhorsil a do toho ta vse okolo. vyznate se v tom nekdo a poradite? ted jsme vazne hodne zoufaly
Jeste dodam,ze muj zivot me diky ztrate pratel a stale se opakujicim pokusum se seznamit s zenou dohnal akorat ke koureni coz me zabiji kourim vazen min krabicku denne a dale ke gamblingu coz s tim souvisi pokud si nekdy pustite video zpovedi gamblara a nazory lekaru proc... Prohral jsem nekolik set tisic a ted tohle me dorazilo. chtel jsme vyhledat pomoc jak na koureni a to hrani,ale nez jsme se pokusil tak mam navic vypoved
RS mám od r. 1985, od r. 1988 mám ID III, dnes už jsem jen na vozíku a omezená snad úplně ve všem. Jsem vdaná, mám dceru a dvě vnučky, exzetě co byl sice zdravý a velice šikovný ing s dobrým výdělkem, ale chtěl zbohatnou na virtuální ruletě a nechtějte vědět kolik dlužil než se to profláklo.Vy máte několik možností, zažádat o ID, netuším jak vaše RS postupuje a dnes je léků co ji dokáží udržet v jakési normě klidu, ryhle jít na léčení vašeho hraní, minimálně ambulantní. Pokud jste zrovna v atace a necítíte se dobře, jděte marodit. Se seznámením neporadím a jelikož vím co RS umí nikdy bych žádnému neřekla, že je to super a partnera najde lehce. Proč jste přišel o přátele? Myslím, že RS zato nemůže, já i na vozíku přátele mám a podřídí se oni mě, ví, že zase já nemám problém manžela pustit na kole, motorce a všude kam já nemůžu. Dělám co mi RS dovolí a snažim se, nic jiného mě i vám nezbývá.
Ahoj, po přečtení tvého příběhu snad jen řeknu, že bys to neměl jednoduché i kdybys byl zdravý. Tvá známá ti radí dobře s nemocenskou- zvlášť pokud jsi na tom zdravotně špatně, by to bylo vhodné. Pokud Ti končí smlouva, tak uvidíš zda ti ji prodlouží, nebo ne. Neodcházela bych tedy dříve, i když pracovat někde kde by ti to mohli dát tzv. vyžrat, taky není ideální hlavně psychicky. Takže po vcítění do tvé situace bych dala na známou, nebyla by to nikterak zneužitá nemocenská - RS je potvora a pokud právě prožíváš ataku...
Běžte na nemocenskou, promluvte si v RS centru s neurologem, vše mu řekněte..
Požádejte rodinu o pomoc, vyhledejte nějaká sezení ohledně gamblerství, pokud hrajete něco na netu, zablokujte si přístup, zrušte účet.
Pokud herny, nebo kasína, dejte někomu z rodiny kartu, ať nemáte možnost vybírat ze svého účtu, nebo platit, ať Vám vždy vybere nějakou menší částku, abyste na hraní neměl peníze..je to běh na dlouhou trať a pomoc nejbližších je potřeba.
Podle mě je nejdůležitější dostat RS pod kontrolu, pokud nebudou ataky, vše se srovná, najdete si novou práci, třeba i přítelkyni, zbavíte se závislosti, vše bude v pohodě.
No zablokoval jsme všchny účty a potom co se mi stalo na sázení nemám ani pomyšlení jen ty cigarety co mi šíleně zhoršují nemoc a navíc lezou do peněz,které nyní nemám a mít nebudu
Díval jsem se dneska na inzeráty a vážně ta smůla mě nepřejde celé 2 roky se dívám na práci a říkam si tvl ty mtzdy šli nahoru nyní byhc si vydělal úplně všude. a dneska projdu 20é inzerátů a zjistím,že všude a to aj na pozicích,které ani dělat nemůžu nabízejí o 15 tis hrubého míň to je tak depresivní. spadnou s platem na dobu před cca 8 lety a ještě fizické naročné a nezáživné stereotypní práce. Takto jsme vážně dopadnou nechtěl byl jsme rád,že mám práci na úrovní slušně placenou dojíždění 3 km a nyní jsem bez našetřených peněz,práce a zdraví zhoršené o holkách nemluvě nechtěly mě ani s milionem na účtu,rptoože se mě nezaptali ani na jendu otázku všeci řeší jen fotky a fotky a nic jinýho
První krok jste udělal, zablokoval účty a nehrajete, nepadáte do dluhů.. hlavně aby Vám to vydrželo a nespadl jste do toho znovu.
Syn má také RS, kdysi nám lékařka řekla, že u téhle nemoci se často v začátcích stává, že lidé přijdou o práci, nebo ji změní, rozvedou se, nebo o přítelkyni přijdou, nemoc útočí, ataka střídá ataku, než se nasadí účinná léčba a nemoc ustálí.
Prioritou pro nás bylo dostat nemoc pod kontrolu, což se naštěstí podařilo, syn je 4 roky bez atak.. přítelkyně se s ním také rozešla, nemoc neustála, má novou, čekají miminko, vzal si hypotéku a koupil byt, svatba v dohledu, je šťastný..
Také kouří, samozřejmě že to není dobře, ale za ty roky ho nikdo z lékařů vyloženě nenutil, aby přestal, on ten stres, který by mohl následovat, by mohl být dalším spouštěčem.
Teď se Vám asi zdá, že je to beznaděj a že máte vše posraným navrch, ale vše se může změnit, o tom jsem přesvědčená. Jen to opravdu chce pomoc rodiny, lékařů, abyste na vše nebyl sám, sám to těžko zvládnete.
Do dluhu nespadnu me ten milion korun nepotopil asi tak to reknu.
na holky mam smulu uz roky dokonce driv nez mi diagnostikovali RS. a pratele? kdyz vseci maji manzelky a deti a navci bydli stovky km daleko tak jako co? novy pratele se tezko zhani asi jako holky nebudu si davat inzerat,ze heldma kamarada prece. pokusu bylo hodne a vseci byli vzdy jen vyzirky co me zneuzivali na pomoc,ale na pivo zajit to neee plna huba vymluv jak ty dnesni zenske na seznamce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.