Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet mzdy - laik

Od: lae94 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

protože jsem v této oblasti laik, tak bych Vás chtěl požádat o pomoc/radu s výpočtem mzdy.

Ve smlouvě mám uvedenou částku 22 690 Kč (fixní + osobní složka),

nastoupil jsem do zaměstnání 5.6. a na účet dorazilo 13768 Kč + stravenky (za stravenky v hodnotě 120 Kč je nám odečítáno 50 Kč) za červen jsem odpracoval 18 dnů a denní mzda mi vychází na 814 Kč.

Znamená to tedy, že za červenec bych měl obdržet 23 x 814 Kč + 23 stravenek (nebo se to počítá jinak)?

Předem děkuju za reakce a mějte fajn den.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bell*
hodnocení

0x

Jestliže máte ve smlouvě uvedenou měsíční mzdu, pak budete pobírat stále stejnou mzdu bez ohledu na počet dní v měsíci. Takže denní mzdu takto nelze spočítat.

lae94
hodnocení

Dobrý den, nastoupil jsem až 5.6., takže o dva pracovní dny později a měl jsem o ně mzdu pokrácenou.

lmgify

On myslel, že budeš brát pořád stejných 22 690 hrubého bez ohledu na to, jestli v příštích měsících bude v měsíci 21 nebo 22 pracovních dní a proto příjem nejde počítat jako počet pracovních dnů v měsíci krát mzda za den.

lmgify
hodnocení

0x

Podle mzdových kalkulaček vychází měsičně čistých 17 689,- Kč (mínus stravenky).

V měsíci je průměrně 21-22 pracovních dní, takže za 18 dní mínus 18x stravenky po 50 mi vyšlo zhruba 13 573,-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]