Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profi credit půjčka, vysoké úroky

Od: michaelo odpovědí: 12 změna:
dobrý den ,kamarádka přítelkyně před par měsíci řešili finanční nouzi půjčila si od Firmy Profi credit 100 000.
Půjčka je jen na 18 měsíců a za tu dobu má celkové vrátit 246 000.
Myslíte ze by se to dalo nějak napadnout právní cestou?
Vždyť tohle je přeci naprosto nelidské.
Rady nebrat podobne nabídky asi slyšet nepotřebuje jelikož prý nemohla jinak...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

4x
Znesvéprávnit

To už doufám proběhlo...a ještě možná i před tou půjčkou. Takže potom by to šlo na tu nesvéprávnost hodit:)

hodnocení

3x

Moc bych se divil, kdyby to neměli tak ošetřený po právní stránce aby to šlo nějak napadnout.

Jinak stále se nestačím divit. Nemám teď 100 000, ale mám měsíčně skoro 14 000 na splátky.*zed**zed*

hahanaj*
hodnocení

2x

Jistě si o firmě zjistila info, když si od nich peníze půjčila -věděla do čeho jde , nyní už jen splácet ale z čeho, že jo?

Myslím, že někoho napadat za svou hloupost je divné... je na každém jak se rozhodne - nemusela si od nich peníze půjčovat.

lee*
hodnocení

2x
Nemohla jinak tak přistoupila na podmínky a doufala že později se z nich může vyvázat? Každý komu půjčují peníze má občanku a tedy je svéprávný. Spočítat si počet měsíců x splátka je úkol pro žáka ZŠ.
Jediné, co se dá poradit - pokud nyní peníze má a nebo "může jinak" ať si zažádá o předčasné splacení. Doplatí jen dlužnou částku + nějaký poplatek. Ale jestli peníze nemá a čekáte že firmu jen někdo donutí stanovit jí lepší podmínky, jako třeba snížení úroků a prodloužení doby splatnosti, tak to ani omylem.
Peníze se nepůjčují, peníze se vydělávají. Pokud mi nepůjčí banka tak ví proč a lézt do nebankovního sektoru je cesta do pekla, kterou si ale dotyčný vybral sám. Nejsme v době před 20 lety kdy informací o podobných produktech bylo pomálu

lmgify
hodnocení

0x

Ptej se na mesec.cz, penize.cz, finance.cz

kecyalzi
hodnocení

0x
Zdravim... pekna blbost. Sam jsem kdysi byl v nouzi a vyuzil tyto lichvare. Bral jsem 70 na 36mesicu. Vratil jsem 140. Kvuli vam jsem vyndal i smlouvu. Takze 100 na 18mesicu a vratil 250? Toto uz je za hranici lichvy. Splaceni zdar a hodne stesti... jejich vymahani splatek je pry na provaz ,(ja byl vzorny klient).
Nevíme, kde se těch 250 tisíc vzalo. Může být klidně třetina z toho smluvní pokuta.

hodnocení

0x
Tak hloupý snad člověk ani nemůže být...

Může - znám desítky případů, kdy původní úvěry s cca. 4-9% úrokem si člověk převede konsolidací na jinou společnost jen kvůli "hotovosti navíc"... Takže kvůli další půjčce hotovosti třeba 30tis se mu změní RPSN třeba i na 30%! - Takový člověk nevidí a nechápe nevýhodnost - je zaslepený aktuální hotovostí navíc.

Když člověk vezme půjčku a pak s tím ještě dělá cachry machry tak chápu, že se to může vyšplhat až na takové procenta.. Ale že někdo ví předem kolik si půjčí a přesně kolik pak za to zaplatí a stejně to vezme.. Tak je to prostě člověk finančně negramotny

lidus*
hodnocení

0x

Nešlo, smlouvu četla, souhlasila, podepsala a lichva není v naši společnosti trestná. 100000,. není tak moc, rodinu oslovit nemohla?, 100000 není na bydlení, to nemohla šetřit a čekat? Kdo chce kam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]