Nejste přihlášen/a.
Kde a jak nahlásit neoprávněné podnikání? "Podnikatel" který mi slíbil práci, vybral zálohu na materiál a pak už nic neudělal. První co mě napadá, je trestní oznámení, je to zpronevěra mých peněz. Pak jsem ještě zjistil, že si vesele podniká, ale v živnostenském rejstříku není veden, takže podniká bez živnosťáku. Máte někdo podobnou zkušenost, mohu to na živnostenském úřadě nahlásit jen mailem? Je mi nepříjemné chodit po úřadech... Nebo na ČOI?
@pepannnnn - že si vesele podniká, ale v živnostenském rejstříku není veden
Jste si jist, že podniká na svoje jméno? Pokud máte nějaký doklad, kde je uvedeno IČ, zadejte ho zde wwwinfo.mfcr.cz/...
Osobně bych myslela požádat podnikatele doporučeným dopisem o vrácení vyplacené zálohy nebo vykonání dohodnuté práce / ovšem jde o to dokázat , že jste se domluvili a vyplatil jste zálohu / a v případě neúspěchu podat trestní oznámení. Ale já osobně bych nerada takové řešení, nejdřív bych zkusila dopis.
Zajímavé podnikání za cizí peníze.Je čas udělat pořádný skrt v jeho rozpočtech.Nahlásit a to fofrem.Živnostenský úřad by si docela rád tenhle příběh poslech a na policii a u soudu vám taky nezavřou dveře před nosem.Takových šmejdů je mnoho.A nikdy nebudeme mít naději na zlepšení,pokud nám takové věci budou lhostejné.Úřady se..u na lidi.Ale jak začnou přicházet o prachy,tak je to rychlejší,než zvuková rychlost.
@pepannnnn - Živnostenský úřad po mě chce papír o který je možné se opřít... podvodníček dělá jen bez papíru a dušuje se, jak levně to udělá, když nebudu chtít žádnej doklad...
Když jste nechtěl doklad, pak ŽÚ skutečně nemá na dotyčného žádnou páku. A jestli jste mu nedejbože i tu zálohu dal "bez papíru", pak je mi vás docela líto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.