Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněné podnikání

Od: pepannnnn® odpovědí: 8 změna:

Kde a jak nahlásit neoprávněné podnikání? "Podnikatel" který mi slíbil práci, vybral zálohu na materiál a pak už nic neudělal. První co mě napadá, je trestní oznámení, je to zpronevěra mých peněz. Pak jsem ještě zjistil, že si vesele podniká, ale v živnostenském rejstříku není veden, takže podniká bez živnosťáku. Máte někdo podobnou zkušenost, mohu to na živnostenském úřadě nahlásit jen mailem? Je mi nepříjemné chodit po úřadech... Nebo na ČOI?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

3x
Na lampárně nejlépe přes internet, netřeba nikam chodit

hodnocení

0x

@pepannnnn - že si vesele podniká, ale v živnostenském rejstříku není veden
Jste si jist, že podniká na svoje jméno? Pokud máte nějaký doklad, kde je uvedeno IČ, zadejte ho zde wwwinfo.mfcr.cz/...

hodnocení

žádné IČ nemá, na živnostenském úřadě mi bylo řečeno, že živnostenský list zrušil

hodnocení

0x

Osobně bych myslela požádat podnikatele doporučeným dopisem o vrácení vyplacené zálohy nebo vykonání dohodnuté práce / ovšem jde o to dokázat , že jste se domluvili a vyplatil jste zálohu / a v případě neúspěchu podat trestní oznámení. Ale já osobně bych nerada takové řešení, nejdřív bych zkusila dopis.

looney*
hodnocení

0x

Zajímavé podnikání za cizí peníze.Je čas udělat pořádný skrt v jeho rozpočtech.Nahlásit a to fofrem.Živnostenský úřad by si docela rád tenhle příběh poslech a na policii a u soudu vám taky nezavřou dveře před nosem.Takových šmejdů je mnoho.A nikdy nebudeme mít naději na zlepšení,pokud nám takové věci budou lhostejné.Úřady se..u na lidi.Ale jak začnou přicházet o prachy,tak je to rychlejší,než zvuková rychlost.

hodnocení

Živnostenský úřad po mě chce papír o který je možné se opřít, smlouvu o dílo, doklad o přijaté záloze, jinak že nemohou zahájit řízení... A samozřejmě podvodníček dělá jen bez papíru a dušuje se, jak levně to udělá, když nebudu chtít žádnej doklad...

hodnocení

0x

@pepannnnn - Živnostenský úřad po mě chce papír o který je možné se opřít... podvodníček dělá jen bez papíru a dušuje se, jak levně to udělá, když nebudu chtít žádnej doklad...
Když jste nechtěl doklad, pak ŽÚ skutečně nemá na dotyčného žádnou páku. A jestli jste mu nedejbože i tu zálohu dal "bez papíru", pak je mi vás docela líto.

looney*
hodnocení

0x

Jestli není papír,chtělo by to svědka.Notářský zápis.prostě něco,co by dokázalo jeho vinu.Ale nahlásit to na živnosťáku,..oni by ho prokleply.A nedej Bože,..jestli by na něco přišli.To by se zapotil až na pr.. Za okrádání státu jsou pěkné sazby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]