Dobrý den, dívám se na oblohu a najednou vidím jako nějaké molekuly, které poletují a nebo jasně světýlka cca 2mm velká a tikavě mění směr je to všude kolem na 1m předemnou ,nazval bych to bludičkama ve dne. Nedá se to vyfotit tak alespoň to napíšu jestli to už někdo viděl taky a nebo je to jen nějaký optický klam? Děkuji
Dobrý den, jste naprosto v pořádku. Když jsem byla malá, myslela jsem, že mám nějakou nadpřirozenou schopnost , ale pak jsem zjistila, že se jedná o sklivcové zákalky. Sklivec je tvořen z vody, kolagenu a kys. hyaluronové, což tvoří pevnou část. Někdy ale dojde k depolymerizaci a kolagen se rozpadne na částečky, které na sklivci plavou ( to jsou ty "molekuly", co vidíte).
houbes*
Děkuji, tak jste mě uklidnila. Já myslel už na to zlé, že mám nemocné oči a nebo dokonce hlavu děkuji
Lysohlávky,THC,a.p.,? Nebude to ten důvod,proč vidíte něco jako molekuly? Já frčím na C2H5OH,ale toto jsem neviděl... Jinak doporučuji přečíst knihu Davida Morella Bludičky,podobné téma..
houbes*
Na ničem nejedu. Drogy odsuzuji a nekouřím .
houbes*
Ale děkuji za toho spisovatele určitě si od něho přečtu. Děkuji
Jedná se o tzv. sklivcové zákalky, netřeba se tím trápit, je to věkem a dělají se třeba po prodělané chřipce, někdy ubydou, pak zase naopak. Lze to operovat, ale operace (vitrektomie) je drastická, takže sledovat, zda se to zásadním způsobem nezhoršuje a smířit se s tím (v létě nebo na sněhu sluneční brýle, ať se z toho netočí hlava).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.