Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na vyživovací povinnost

Od: plembous* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,nevíte náhodou co je potřeba udělat nebo i kam a jak se obrátit pokud bývalí manžel platí výživné nepravidelně a jen malé částky než má určené.Slyšela jsem že jde uvalit exekuce,ale já vím pouze jeho bydliště,účet ani zaměstnavatele neznám,dokonce mám dojem že podniká.Děkuji za radu Gábina

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

4x

Podáte tzv. návrh na výkon rozhodnutí prodejem movitých věcí, jde to pouze pro dlužné výživné, nelze to nařídit do budoucna, aby se sráželo výživné každý měsíc. Takže vždy počkáte až bude dluh za pár měsíců a podáte tento návrh. Označíte osobu oprávněného - to bude vaše dítě ( předpokládám, že se jedná o výživné na dítě), jeho zástupce budete vy, bývalý manžel bude povinný, důležité je u něj uvést jeho bydliště. Pak napíšete, že bylo určeno výživné - označíte rozsudek, přiložíte jeho kopii. Npíšete kolik je dluh, za které měsíce a nakonec navrhnete, aby byl nařízen výkon rozhodnutí prodejem movitých věcí k vymožení dlužného výživného. Napíšete, jak a kam vám to má být zasláno - na adresu nebo na účet. Datum, podpis. Donesete ve dvou vyhotoveních na podatelnu soudu, v jehož obvodu má bydliště nezletilé dítě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]