Zdravím, Mam dotaz ohledně akcií. Koupil jsem si akcie společnosti ČEZ. Musím navštěvovat valnou hromadu? Popřípadě mám nárok na dividenda? Dekuji za odpověď
To záleží, kdy jsi akcie koupil. Ex-date pro burzu bylo 1.7. a Rms 3.7. Výplata bude 1.8 ve spořitelně 24 Kč brutto. Na valnou hromadu samozřejmě můžeš, ale není to povinné
aa*
Děkuji, toto jsem přesně potřeboval vědět . Jinak abych odpověděl tomu nahoře. Info jsem si nezjistil protože jsem se musel rychle rozhodovat. Akcie se drazili z insolvecniho řízení, takže jsem si řekl, že by to mohla být dobrá investice.
Jaká byla cena? Energie se teď drží dost nahoře a roste i cena emisních povolenek, takže zisk půjde nahoru. Letos ale byla dividenda nejnižší, ale příští rok bude lépe. Ještě doporucuju akcie tabáku, tam byla letos tučná dividenda a příští rok bude ještě tučnější. Letos to dělalo 10,5% z ceny akcie těsně před Ex-date.
aa*
Hele 120 akcií za 2000kc. Což si myslím, že je pekny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.