Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akcie - dotaz!

Od: jindrar odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
Mam dotaz ohledně akcií. Koupil jsem si akcie společnosti ČEZ.
Musím navštěvovat valnou hromadu?
Popřípadě mám nárok na dividenda?
Dekuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

akciedotaz
hodnocení

1x

Ať si každý dělá se svým majetkem co chce, ale uvalit x peněz a nevěnovat ani minimální úsilí hledání základního info...

Akcionář má právo na podíl na zisku a právo na řízení společnosti (tj. i účastnit se a hlasovat na valné hromadě).

Bude ti k užitku, když si přečteš třeba toto: < businessinfo.cz/...>.

hodnocení

1x
To záleží, kdy jsi akcie koupil. Ex-date pro burzu bylo 1.7. a Rms 3.7. Výplata bude 1.8 ve spořitelně 24 Kč brutto. Na valnou hromadu samozřejmě můžeš, ale není to povinné :)
aa*
hodnocení

Děkuji, toto jsem přesně potřeboval vědět :).
Jinak abych odpověděl tomu nahoře. Info jsem si nezjistil protože jsem se musel rychle rozhodovat. Akcie se drazili z insolvecniho řízení, takže jsem si řekl, že by to mohla být dobrá investice.
Jaká byla cena? Energie se teď drží dost nahoře a roste i cena emisních povolenek, takže zisk půjde nahoru. Letos ale byla dividenda nejnižší, ale příští rok bude lépe. Ještě doporucuju akcie tabáku, tam byla letos tučná dividenda a příští rok bude ještě tučnější. Letos to dělalo 10,5% z ceny akcie těsně před Ex-date.
aa*
hodnocení

Hele 120 akcií za 2000kc. Což si myslím, že je pekny :)
Tak to je je pěkná cena. Nechceš mi je prodat? :) :) :) Dnes bys za ně dostal přes 63 tis. Jen dividenda bude vyšší, než nákupní cena, paráda.
To v podstatě znamená, že exekutor neboheho dlužníka prostě okradl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]