Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr

Od: vladimír odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, koupil jsem auto ve firmě Superauta. Chtěl jsem zaplatit celou částku hotově, ale protože mi zde byl nabídnut úvěr společnosti ESSOX s.r.o. s tím, že budu mít levnější zákonné i havarijní pojištění, tak jsem na to přistoupil a jednučtvrtinu částky dal na úvěr. Bylo mi řečeno, že úvěr je něco jiného než leasing, auto budu vlastnit, úvěr můžu kdykoliv splatit, prostě zdálo se to bez problémů. Teď ovšem problémy nastávají. 1)chtějí po mně zaslat originál velkého technického průkazu 2)v úvěrové smlouvě (samozřejmě psané miniaturním písmem) se odkazují na poplatky dle jejich sazebníku za nedodání ( v následně vyžádaném sazebníku se jedná o 5000 Kč) 3) od smlouvy nemůžu odstoupit, jedině opět s poplatkem dle jejich obchodních podmínek po uplynutí 6 měsíců od uzavření smlouvy. Potřebovali bychom poradit, jestli je vůbec právně možné žádat a podmiňovat sankcemi zaslání TP, když vlastníkem vozidla jsem já.( auto by mohlo být odcizeno a prodáno bez problémů i s techničákem).Celkový závěr z jejich obchodních podmínek smlouvy o úvěru vyznívá absolutně v neprospěch klienta,který má všechno zařizovat,starat se, platit, a vždy za všechno je opět odměněn jejich sazebníkem. Ve vlastnictví mi zůstává jenom smlouva a přestože jsem zaplatil větší část 3/4 ceny vozu,tak dle jejich obchodních podmínek nemám právo s vozem nic dělat. Dále mi hrozí opět pokuta za neinformování o vadách na zboží a vzhledem k ojetému vozidlu,kde není jistý ani stav kilometrů,jsem vlastně stále pod tlakem pokut. V případě potřeby technického průkazu,kdy mohu požadovat zapůjčení vlastního TP od společnosti ESSOX,je společnost oprávněna mi jej zapůjčit znovu proti uhrazení finanční záruky z mé strany.Na můj dotaz, proč požadují TP, mi bylo odpovězeno,že to je z důvodů ochrany,aby nebylo vozidlo prodáno. Kde mohu mít jistotu, že podobná obava nebude uskutečněna ze strany úvěrové společnosti? Děkuji předem za radu a zájem. Vladimír

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dasa*
hodnocení

0x
Zdravím,mám stejný problém,našel jste řešení?Díky.
vlada*
hodnocení

zatím stále ne , jsme v řešení .Vy máte vyřešený problém? Jak postupujete vy? Jste u stejné společnosti?
dasa*

Díky za reakci.Dnes jsem se domluvila s právníkem,že se podívá na smlouvu a co se tím dá dělat.Nevím jak rychle se to odehraje,ale rozhodně dám vědět.Ano týká se to Essoxu.

nensy*
hodnocení

0x
vladimir-Jediná rada je dát to do televize*klik* jedině tak si pomužete*tanec*hodně zdaru *hej*SO.

dasa*
hodnocení

0x
Zdravím.Po poradě s právníkem.Otázka vcelku zásadní zda jste obdržel "Obchodní podmíky" na které je mimo Občanského zákoníku mnoho odkazů ve smlouvě o úvěru jejíž jsem jako jediné majitelkou.Nic dalšího mi při prodeji nepředali.MOje chyba,četla jsem a podepisovala nedbale.Dle jeho názoru jsem povinna předat TP a zalatit pokutu za prodlení , to co nejrychleji,neb nemám-li tu smlouvu,netuším co v ní může být a čemu jsem se neuváženým podpisem vystavila.Toť vše v kostce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]