Nejste přihlášen/a.
Mí rodiče odjeli na dovolenou (v rámci naší republiky), a tam jim ukradli peněženku, krom pár stovek korun už nemají žádnou hotovost. Kartu a bankomat, použít nelze. Napadají Vás prosím způsoby, jak bych jim mohl peníze poslat?
expresni postovni poukazkou na dorucitele
Na stránkách pošty jsem to nedohledal. Kde to mám hledat? Dík
To, že se vám zdá, že to v bance jednoduše nefunguje se vám opavdu jen zdá. V sobotu mají baky otevřené, přijdu dovnitř, předložím občanku a sdělím výběr. Maximálně se mě úředník zeptá, z kterého účtu chci vybrat (mám jich více). Takto řeším větší výběry. Jednoduché jak facka. Předpokládám, že takto to funguje u každé banky. Kartu na nic nepotřebujete, jen OP.
Když něco neznám, neznamená to, že to neexistuje, přikláním se k odpovědi od "diesel"
Nepochopil jste vůbec nic. Proč se cpete do VAŠÍ banky? To rodiče na OP musí navštívit svoji banku. Jak vidno, celá vaše rodina nechápe podstatu věci . Žádáte o radu a ještě se vztekáte jak malej Jarda.
Ještě je tu řešení - rodiče se ubytují v hotelu ( ten se platí při odjezdu) a vy si uděláte dnes výlet a peníze jim dovezete. Co byste pro své rodiče neudělal, že jo?
Když mě někdo uráží tak ano, cítím se nejvůj, jistě to znáte, zeptáte se na cestu, a oni vám odpoví kam jede, proč tam jede, a jestli nejste vadný. Děkuji za odpověď.
Možná by vám pomohla služba České pošty Western Union. Příjem a výplata finančních prostředků se provádí v hotovosti a v českých korunách. Obě strany musí mít OP a kontaktní tel. číslo. Některé vybrané pobočky Č. pošty mají otevřeno denně, záleží odkud jste. Zde: ceskaposta.cz/...
Nechápu, proč se tak strašně rozčilujete. Za prvé jsou prázdniny a všichni co sem chodíme už dlouho, tak víme, že o prázdninách přibývá podivných dotazů od nudících se dětí, kteří si prostě krátí čas vymýšlením konin. A nezlobte se, ale to jak jste se zeptal, to nějakou tu "koninu" připomínalo. Za prvé je jasné, že o víkendu žádná banka otevřená není a není ani pošta. Teda možná v Praze některá banka funguje nonstop, ale běžné to není. Vám se to přihodilo v pátek večer a nikdo neví kde, to víte jen Vy. Tak jediná možnost je čekat do pondělí, nebo si najít někoho známého, který nemá účet u Č.S. ve které se tuto sobotu provádí údržba. A navíc, všichni to vědět nemusíme. Já u ní svůj účet mám a nevím to, protože nečumím každý den do interbankingu. A to, že jste všichni u Č.S. jste napsal až nyní. Tak jste ani tu otázku zakládat nepotřebovala, protože jste si mohli doma vydedukovat, že jiná možnost, než čekat do pondělí není. Píšete, že se rodiče dohodli v hotelu, že jim tam přepošlete peníze, až to bude možné, tak kde je problém? Když se někomu stane to co rodičům, tak musí počítat s komplikacemi, které bude muset nějak řešit. A to je třeba přerušení cestování na jeden-dva dny. Je to nepříjemné, ale není to nikoho z nás vina, že Vašemu otci vypadla prtmonka. Byla to jeho neopatrnost a příště si dá určitě pozor. A také si Vaše matka mohla na ty cesty tu svou kartu vzít, člověk má předvídat, že se něco může stát.
Docela by mne zajímalo, co jste vlastně očekávala za rady, když nyní, po Vašem doplnění situace je jasné, že žádná jiná rada neexistuje a to Vám mohlo být jasné hned.
Sice pozdě přidávám radu, ale banky mají i na Moravě v sobotu a v neděli otevřeno.
Namátkou Olomouc OC Haná, Šantovka, v Brně jsou nyní v neděli otevřene také dvě pobočky. Jinak stačí najet na oficiální stránky spořitelny a hledat pobočky s nepřetržitým provozem Otevírají většinou od deseti hodin a převážně jsou v obchodních centrech. Každopádně bývají na internetu i telefonní čísla s operátory, kteří po telefonu poradí, kde je nejbližší otevřená pobočka, podle toho, kde rodiče právě jsou. Pokud začínají na 800, tak jsou zdarma - spořitelna - bezplatná nonstop linka - 800 207 207.
Takže mají občanku... Když navštíví pobočku své banky tak přece na občanku peníze z účtu dostanou.
Zdá se mi že v bance to tak jednoduše nefunguje, určitě budou chtít i rodný list.
Problém u ubou možností je, že dnes je pátek večer, zítra sobota, kdo ví zda tam bude mít pošta otevřeno, a jestli tato služba funguje i přes víkendy. Poslat komukoliv peníze na účet (majíteli hotelu atp.) tak ty asi příjdou až někdy v pondělí.
No já teda nevím, že si Tví rodiče nevědí rady a nechávají svého, asi nezletilého syna, řešit takovou, pro dospělé normální záležitost. Ono to bude asi jinak. Tak případně napiš, o co opravdu jde. A v bance stačí OP a číslo účtu, žádný rodný list k tomu nepotřebují. Je vidět, že jsi ještě v bance nebyl . A také by mne zajímalo, proč nelze použít bankomat.
A ještě dodám, že pokud je ta karta také v té ukradené peněžence, tak by tví rodiče měli právě co nejdříve tu banku kontaktovat a nahlásit krádež. Že by tohle nevěděli... A pokud by jim ukradli všechno, tedy i doklady a tak dál, tak musí jít na policii. Tak až budou telefonovat, tak jim to poraď.
Jen poopravím odpověď. Není třeba znát číslo svého účtu, opravdu stačí jen OP. Nikdy po mě nechtěli sdělit číslo účtu, mnoho lidí si jej z hlavy nepamatuje. Úředník si dle RČ vše dohledá.
Aha, tak to je ještě snadnější. Když jdu vybrat větší obnos, tak mám ve zvyku, nosit sebou kartičku s číslem účtu, protože si ho samozřejmě nepamatuji. A stejně ještě chtějí občanku. Takže máte pravdu, určitě by to našli i bez té kartičky.
Své postřehy mimo téma si prosím nechte od cesty, samozřejmě jsem zletilý, a ano, mám účet v bance.
Zmíněné rady mi ale přijdou velmi nepravděpodobné, nezlobte se, radíte jít v sobotu do banky. Mám Českou spořitelnou, a dívám se na otevírací hodiny - jak jinak je všude zavřené. V mém městě, v jiném okresním městě, i v Brrně, v celém JM sem nenašel banku (ČS), která by měla V SOBOTU otevřeno. Opravdu se mi zdá, že přijít s OP a chtít si vybrat peníze, nebude tak lehké, jak to tady tu spousta pisatelů vidí. Min. potřebujete tu kartičku s číslem účtu, (já si třeba své číslo z hlavy nepamatuji).
Jelikož mi zmíněný rádce radil očividně pořádný blabol (opravdu má v celém Jihomoravském kraji spořitelna zavřeno) dle mého úsudku se teda nelze spoléhat ani na ty další informace...
Nevím, co se komu nezdá, a proč má někdo potřebu řešit můj věk, že je to divné pichoviny, když můj dotaz byl naprosto zřejmý.
Pokud byste měl účet v bance a je jedno jaké pak byste se na takovou pitchovinu nemusel ptát.Takže v podstatě si A) děláte legraci anebo B) jste s prominutím totální blb.
Nejpravděpodobněji se mi jeví za A) !
A to že v JM kraji mají v sobotu všechny pobočky spořky je docela možné, ale to stejně nevyřešíte, ani dnes (nevyřešil bysste to ani v Pá večer) a nevyřešíte to ani zítra tj,neděli-takže počka do pondělka.Jinak opravdu stačí OP (i když některé bankovní úřednici mohou toto řešení odmítat ,nebo dát najevo nepříjemností že po nich chcete práci navíc) ,lepší však je kartička banky s ČU.
A pokud na účtu rodičovstvo nic nemápak je nejdenodušší převést ze svého na jejich účet nějakou sumu (pokud tam není exe,srážky atd...)
Děláte si legraci, podle toho že mi tahle informace není zřejmá, nazívaté člověka blbem? Jistě každý chodí aspoň jednou s OP vybírat do banky hotovost, patří to k nutnému základu který musí všichni vědět, kdo ne, tak ten je jistě nesvéprávný. V tomo případě jste ale VY jaksi omezený. Svůj důvod, pro to, proč jsem měl pochybnosti, ten jsem Vám řekl. No a jelikož teda sám uznáváte, že banky mají zavřeno, celá dizkuze na toto téma byla úplně zbytečná, nijak mi nepomohla, a nevím teda proč mi ji někdo (v pátek večer) radil. Obvykle mám ke všem diskutujícím svatou úctu, jednám velmi slušně a s respektem, přece jen, žádám o něčí pomoct, ale v některých momentech to asi jinak ani nejde.
Tuto situaci už řeší celá rodina, a můžu teda svědomitě prohlásit, že jsme asi blbové všichni, pořád jsme na žádné odpovídající řešení nepřišli. Lituji že jsem se obrátil na internet, a i když asi jen nemám štěstí, protože normálně tu bývají docela fajn lidi, tentokrát byl zřejmě můj dotaz chyba.
Co je na tom k nepophopení? Většinu peněz měl otec, kterému ukradli pěněženku, matka ta měla jen malou hotovost (dva ticíce) a svou kartu, ke svému účtu nechala doma. Peněženka asi vypadla v restaurcaci, samozřejmě ji nikdo neviděl, a policajti ještě ten večer řekli, že nemají čas a že budou cokoliv řešit až dneska. Jelikož sou rodiče na motorce, dva tisíce na beznín a zbytek dovolené ani omylem nestačí. Otec tím pádem nemá ani řidičák, a doufám že se na to dává aspoň nějaké potvrzení. V nouzové situaci, se domluvili s majitelem hotelu, že jim pošleme peníze i s potvrzením o platbě, a on jim je proplatí, bohužel George internetové bankovniství od Česká spořitelna má celou sobotu údržbu. Prosím, bezpecnost.csas.cz/... možno ověřit. Mít peníze nutně potřebují.
Vaši rodiče jsou nesvéprávní že toto řešíte Vy a oháníte se pracovní dobuo a udržbou systému a kdoví čím ještě a musí to řešit CELÁ RODINA? nevím ale takové problémy neřeším a většinou mám na to lidi a když už tak to řešíme levou zadní a nemusí to vědět celé poraďte. Va úáte problém sám ze sebou a sVámi i celá rodina asi tedy! jdětre mi k šípku když s neumíte proadit v takové lehce řešitelném problému a dobré rady jsou rpro vás špatné!?
Jinak dokázal bych pochopit nějakou "stoletou" stařenku ale mladíka jak píšete že jste .Takže se omlouvám že jsem se Vás tím dotknul a že jsem se snažil poradit tak kde rada není třeba!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.