Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacení alimentů vs vězení vs dluh

Od: viktor® odpovědí: 8 změna:

Když nebudu platit alimenty a půjdu za to do basy,tak potom po odsouzení a odsezení trestu budu muset dlužnou částku uhradit,nebo se mě trestem anuluje.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne dlužná částka na "alících" se tretem odnětí svobody nenuluje takže pokud byste dál neplatil=navýší se Váš dluh a pak může hrozit opět výkon tretsu odnětí svobody.Jinak pokud taková osoba není řidič profesionál,pak může přijít i o ŘP!

hodnocení

3x

Neanuluje. A poskytnu vám ještě jednu informaci - pokud nebudete ve vězení pracovat, dluh na výživném bude narůstat.

hodnocení

2x

Dobrá otázka a dobré jsou i odpovědi.

Situace se liší v částkách i druzích odsuzujících rozsudků. Nějaký chlapík v Jbc dlužil 6 tisíc a soud ho poslal na 2 roky do basy. Jinej to nechal vystoupat na 93 tisíc a soudce v Liberci vypracoval rozsudek, že povinný má povinnost do tří dnů poslat k rukám jeho dcery popsanou částku. Už je to 4 roky a nic se vlastně neděje. Něco je v našem soudnictví a zákonech dost špatně.

athenaise*

a co už vůbec nechápu, zavřít neplatiče alimentů a nechat matku, ať se stará *zed*...Nevím čím přemýšlí ti naši zákonodárci *blee*...cožpak není více možností? Tohle se mi jeví jako nejjednodušší pro úřady. Znala jsem jednu mladou maminku, kterou opustil manžel ještě před narozením dítěte s tím, že vlastně děti nechce a nutil ji, aby " se toho zbavila" a pokud ne, tak se rozvede. Maminka si dítě nechala a tak se stalo, jak mluvil manžel. Rozvod. Soud určil alimenty. Bývalý muž ne a ne platit. Maminka podala skrz OSPOD návrh k soudu a čekala už s miminkem na rozsudek. Nebudu to protahovat...do 18ti let kloučka neviděli ani korunu alimentů (a to sama se rozhodla jednat, protože úřady nemohli najít bývalého manžela...a ta mamka ho nakonec sama našla, pracoval na černo u svého bratra v Německu) Nahlásila vše na PČR a co jí odpověděli? Že je to mimo jejich rajón a ža nemohou nic dělat *smich*. Nevím, jak to nakonec vše dopadlo a jestli se klukovi podařilo otce dohnat, ale to, že jsou takový otcové...to beru, každý takový dělá jen to, co mu republika (zákony) dovolí. Máte někdo nějaký nápad, jak takové rodiče dopadnout? *alene*

@keebleek- Už je to 4 roky a nic se vlastně neděje.
Proč ne? Rozsudek je exekuční titul.

hodnocení

0x

Samozřejmě budeš platit, že ti není hanba. Udělat dítě, to jsi byl frajer, ale platit ne, to si ještě dovolíš zeptat.

doplněno 19.07.19 07:33:

Sorry, otázka byla položena dost přesvědčivě.

hodnocení

Ne,není mě hanba a ani nejsem žádný frajer,mám již 4 dospělé děti,kteří mají své děti,ale pro zajímavost jsem se na to zeptal,proč,to si nechám pro sebe,zajímá mě ,jaký je asi postih dnes,proti dávno letům minulým a na vaše invektivy,tykání ,otcovské výchovné řeči nejsem zvědavý,na ně jsem se neptal,možná,že nějakou tu výchovu byjste potřeboval vy,vašnosti.

Když už chceš poučovat, tak se nauč česky. A vzhledem k mému věku, tykám skoro každému. Máš holt smůlu, že jsi tak "háklivej".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]