Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík na dobírku na Slovensko

Od: zdeon odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji poslat balík na dobírku na Slovensko ale ještě jsem nikdy do zahraníčí neposílal. Normálně posílám přes Českou poštu kde vyplním podací lístek a poté dobírkovou poukázku A. Funguje to tak stejně i do zahraníčí? Nebo vyplňuji něco jiného, a cenu mám uvést v českých korunách nebo v eurech. Snažil jsem se to najít na internetu ale nenašel jsem. Prosím o pomoc nebo návod,typy a rady. Děkuji, přeji hezký den.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. Posílám na dobírku i na Slovensko. Musí k tomu být vyplněná dobírková poukázka do zahraničí. Je jiná než v ČR a je ji lepší si vyzvednout předem a doma v klidu vyplnit. Poštovné je dražší ale zatím doručeno a platba bez problému. M.

hodnocení

0x

Přímo na poště Vám poradí a nemusíte zdlouhavě hledat... pokud vy jako odesílatel vyplňujete, zadáváte česky údaje, na SK to přijde... Případná reklamace je na vás - tj. případné vyrovnání -náhrada- bude v korunách.

Doporučil bych možnost Uloženky - pokud máte v okolí, je to podle mé zkušenosti lepší.

hodnocení

0x
Podání bude stejné jako v Česku. Slovensko je pro českou poštu specifické tedy ne klasické zahraničí. Částku vyplňte až po poradě na poště, podle mě bude v korunách. Nebo třeba poradí někdo další.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

posilat do zahranici na dobirku? kdyz si to dotycny neprevezme anebo tam treba bude posta fungovat tak jak u nas, ze vam prijde balik zpet s tim ze adresa neexistuje ( i kdyz tam dorucujou bezne ), tak vas to vyjde zbytecne draho

kdyz posilam do zahranici tak jednoduse platba predem anebo nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]