Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena prodávaného produktu bez poštovného?

Od: bauerlukin® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den prodávám pár věcí po netu. Ta cena, kterou potenciální kupující vidí se počítá bez poštovného?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

Záleží na tobě jak si to určíš...uveď to do inzerátu.

/Buď cena s poštovným a nebo cena za zboží + poštovné/

hodnocení

1x

Je vhodné rozepsat požadovanou částku na skutečnou cenu a poštovné. Do poštovného si můžeš zahrnout i náklady na zabalení. I nejmenší bublinková obálka něco stojí. Bez poštovného si někdo může odebrat zboží i osobně, pokud se domluvíte.

Do inzerátu bych proto psala buď: cena s poštovným 150 Kč, nebo: cena 100 Kč + 50 Kč poštovné.

hodnocení

0x

?

Cenu určuješ ty, poštovné dopravce. Nerozumím tvému dotazu ...

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ano a záleží kde. Pokud např. na Aukru, tak tam poštovné jako prodejce musíš zadat a pokud prodáváš na inzeráty, tak bys to tam měl mít. Já jinak nereaguji, když prodejce neí schopen napsat poštovné a čeká, že ho bude sto lidí psát.

Prodáváš např. televizi tak napíšeš cenu a pošta DPD např. 200kč hradí kupující a máš to.

hodnocení

0x

Kupující vidí to, co tam Vy napíšete. Když tam cena za poštovné není udaná, prodejci napíši a zeptám se ho. Ale už se mi stalo, že jsem si tu věc nekoupila, protože cena poštovného byla vysoká a prodejce nechtěl poslat přes zásilkovnu, protože s tím neměl zkušenosti a používal Českou poštu. A to jsem mu i já našla v jeho městě pobočku, přes kterou to mohl poslat za polovinu. A to je v dnešní době právě problém. Cena za poštovné u České pošty. Nikomu se už nechce platit za poštovné, zejména ne těm, kteří mají zkušenosti s poštovným zdarma, i když je to až z Číny. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]