Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odbor soc. věcí vs odpovědnost

Od: alexa* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.

Dostala jsem se do hrozné situace. Pracovala jsem na odboru sociálních věcí na oddělení dávek v hmotné nouze kde jsem zpracovávala agendu dávek. Došlo k situace kdy jsem MOP (mimořádná okamžitá pomoc) dala více lidem na jeden účet. Ty lidé to tak chtěly, ale já jsem si to nenapsala písemně od těch lidí neviděla jsem v tom problém. Normálně jsem tyto žádosti zpravovala a po podepsání žádostí od mé vedoucí odešly peníze na tento účet. Vzhledem k tomu, že jsem si myslela, že je vše v pořádku neřešila jsem to. Jenže pak došlo k situaci kdy to začala řeit má vedoucí jako podvod. Hned si mě zavolala a já jí sdělila, že si nejsem ničeho vědoma a že to ty lidé chtěly a ře pro mě není problém jak s majitelkou účtu tak s klienty domluvit ať to dodatečně dopíšou,že to takto chtěly a že si sem vědoma, že to vypadá jako, že jsem si ty peníze dávala pro sebe,ale to bych nikdy neudělala a za druhé bych to přece neposílala na účet někoho jiného. Vedoucí mi pak řekla, že nemůže mi dál věřit apod. a řekla co dál a já na to že teda dám výpoveď. Tak jsme se domluvili na obou strané výpovědi. Jenže pak když jsem šla za těmi klienty stalo se to čeho jsem se bála nejvíc a to, že mi to teď zapřou ale co říkala jsem si že majitelka účtu to jistě potvrdí, jenže ona mi sdělila, že nechce mít žádné problémy a tedy řekne, že mi ty peníze dávala a neví co já snima dělala. Dostala jsem se tím do hodně špatné psychického stavu nemohla jsme jíst spát. Byla jsem ještě mimo z toho, že jsem najednou bez práce, kterou jsem milovala, že všichni mě vidí jako lhářku apod. Bylo mi na nic a teď do toho ještě tohle tak jsem udělala to co jsem neměla napslala jsem sms naši nejvišší vedoucí, že to beru vše na sebe že mi stejně nikdo nevěří a že to stejně bude vše na mě, že majitelka účtu to zapřela a svedla na mě a klienti se bojí tak radši řeknou, že lžu já aby dostaly dávky. Tak že to beru na sebe. Jenže jsem si já blbá vůbec neuvědomila následky., Mám teď strach, že půjdo do vězení. Jenže to jsem si uvědomila až teď. Mám stach, nevěděla jsem co dělat dál. Vím, že to město má u svého právníka a já nevím co dělat. Rodiče přítele mi zaplatí advokáta nebojte. Mám nějakou naději?Bojím se. Je divné, že já jsem udělala podvod a oni mi dali oboustranou dohodu a že vedoucí to kontroluje a nikdy nic nebylo?

Já nevím... Co dál...Mám strach.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vždycky jsem si myslela, že na takovéto pozice jsou předepsany stupně vzdělání. Konkrétně na takovou to práci úplné střední. Tedy maturita. :D A jak někdo s maturitou, kdo se navíc často vyjadřuje písemně, může tak strašně, fakt stašně psát?! *cert*Anebo to všechno dohromady dává smysl. To co jste vyvedla a vůbec jakým způsobem to prezentujete. . .To opravdu není vizitkou vaší inteligence. *sok* Neměla byste se hluboce zamyslet nad sebou jako takovou a nejen nad cestou jak z toho ven?*stop*

doplněno 27.02.10 11:54:

Pologramotní úředníci! *hej*Bůh nám pomoz! *plac*

doplněno 27.02.10 13:04:

Nedá mi to, musím se ještě jednou vrátit. O sociálce něco vím. Jsou pořád pod strašným tlakem a neustálou kontrolou. Mají pevné a přísné předpisy a určené postupy, tak, aby nemohlo docházet k únikům peněz a k chybám, tedy ztrátě peněz.*hej* Jestli jste je nedodržela, musíte si to zdůvodnit. A dokázat, že peníze přišly tam, kam měly. Tedy k potřebným dětem. Že neskončily ani u vás, ani u nikoho jiného. Udělala jste chybu, a já chci věřit, že z nedbalosti a ne se záměrem. *hej*Napravte to.

miamore
hodnocení

Zas jedna z těch, co se umí navážet akorát do pravopisu a stylizaci. Tazatelka žádala o radu / pomoc a ne o nějaké kázání, či poučování!

nekopejtedomrtvol

Teda paní, vaše vyjádření je taky pěkný blábol, navíc obsahuje několik chyb také! *bzum*

hodnocení

1x

Dobrý den.

Vaše situace je opravdu nezáviděnihodná. Já osobně mám sice z dřívější doby se zaměstnankyněmi od dávek hmotné nouze víceméně špatné zkušenosti. Většinou se chovali tak že mi situaci nezjednodušovali ale spíše naopak. To však neznámená že vám vaši situaci přeju. Myslím si že to, že vám více lidí (zřejmě z jedné domácnosti nebo rodiny? ) dalo jedno číslo účtu by vaše vedoucí neměla posuzovat jako podvod. Čí je ten účet? Někdo vám přece musel dát číslo účtu. Vzájemná blízkost těch lidí by se měla dát nějak prokázat. Třeba trvalým bydlištěm. Žádost o dávku v hmotné nouzi přece podávali písemně takže to číslo tam museli napsat. To že majitelka účtu vám řekla že všechno zapře a svede to na vás, by pokud v tom nejedete taky nemělo být směrodatné. S vaším úřadem by měla banka spolupracovat. Zkuste se zeptat pracovnice banky kdo chodil vyzvedávat peníze. Já na vašem místě bych podal nějaké trestní oznámení. Měla jste samostatnou kancelář nebo vás bylo více úřednic v místnosti? Něco by si mohli vaše kolegyně pamatovat. Nevěšte hlavu a trochu popátrejte. Já myslím že by jste měla mít úspěch. Třeba vám napíšou i další lidé nějaké rady. Přeju úspěch...*slunce*

zyx
hodnocení

0x

Cituji: "Došlo k situace kdy jsem MOP (mimořádná okamžitá pomoc) dala více lidem na jeden účet. Ty lidé to tak chtěly, ale já jsem si to nenapsala písemně od těch lidí neviděla jsem v tom problém." - Tomu se mi ani nechce věřit - podle mých zkušeností se vždy dokládá pisemně, jakým způsobem jsou dávky vypláceny (složenkou, na účet s uvedením čísla účtu) a žadatel o dávku žádost musí včetně těchto údajů podepsat! Jinak to, je mi líto, skutečně vypadá na podvodné jednání.

exekutorjozin

Já si myslím, že si nějaké dítě dělá legraci. Vyjadřovací schopnosti a znalost mateřského jazyka odpovídá žákovi sedmé třídy ZŠ. Pro postup výplaty dávek je na každém pracovišti stanoven přesný postup, navíc svou vůli potvrzuje "klient" svým podpisem. Takový postup by porušil snad jen podvodník nebo *bzum*.

hodnocení

0x

Tak koukám že od té doby co exekutorjozin napsal že si asi nějaký děcko dělá srandu, tak to utichlo .

Že by to byla pravda? *plac*

Jestli jo tak to není pěkný... *zed**zed**zed**zed**zed*

nunuu*
hodnocení

0x

Nezlobte se, ale po přečtení tohoto dotazu, nevycházím z údivu.

Myslela jsem, že v této instituci, kde se rozhoduje o penězích, pracují zodpovědní lidé, ale ve Vašem případě o tom pochybuji.

Jak zde již bylo psáno, porušila jste předpisy už v tom, že každý žadatel musí osobně podepsat, jak bude chtít částku vyplatit.(účet, složenka) . Jak jste to teda udělala? Když Vás vedoucí obvinila z podvodu, to jste ty podpisy zfalšovala?

Nesmysl také je, že majitelka účtu zapře peníze. To se samozřejmě dá zjistit. Kdy a jaká částka přišla na účet.

Chápu, že jste byla ve stresu, ale proč jste to všechno brala na sebe, když máte čisté svědomí a žádné peníze jste nezpronevěřila?

Nebo je to ještě trochu jinak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]