Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím někdo, kolik dní má pojišťovna na to, aby si jejich likvidátor nafotil škodu? Konkrétně se jedná o poškozené čelní sklo na autě. V pondělí jsem jim emailem nahlásila v kterém servise bude v pátek ráno auto stát. Dnes jsem volala na infolinku a tam mi řekli, že oni na emaily nemají čas a že trvá i 5 dní, než si ho přečtou. Takže vlastně neví, zda to stihnou nafotit. Na pátek ráno mám domluvený servis, objednané sklo. Prosím i legislativní zdroj té informace.Všem předem děkuji a přeji krásný den.
Během jednoho roku mě dvakrát nabourali,vždy jsem škodu nahlásil zásadně po telefonu,za deset minut po skončení hovoru mi volal likvidátor,s ním jsem se domluvil kdy a v kterém servisu bude auto,tam jsem ho zavezl ,podepsal plnou moc pro jednání servisu s pojištovnou a odjel jsem v náhradním autě,pak jen jsem čekal na zprávu kdy si mám přijet pro opravené auto,likvidátora jsem ani neviděl...
Řešit se to bude z havarijního nebo z připojištění skel?
Pokud z připojištění skel, zavez to do autorizovaného servisu autoskel - oni ti řeknou jestli pracují pro danou pojišťovnu - a oni to vše sami zařídí. Často pojišťovně stačí fotodokumentace pořízená smluvním servisem.
Pokud to bude z havarijního, tak by mohl být postup podobný, ale domluv se na infolince pojišťovny.
Já zatím řešil čelní sklo 2x- zavolal jsem na firmu toto opravující-dohodl na termínui opravy a bylo to,v daném termínu přijel mechanik, před panelák-nafotil sklo,ofotil ORV, staré vyřezal, nové vlepil nechal podespat a v prvním případě ještě doplatit na sjednanou sumu.U jiné firmy by to musel vyhodnotit asi likvidátor + SÚ
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.