někde na internetu sem vyčetl že ---cituji---Pokud si byl registrován na úřadě práce, musíš si od nich vyžádat potvrzení o době ukončení uchazeče v evidenci o zaměstnání. To ti normálně pošlou domu poštou. Pak musíš zajít do zdravotní pojišťovny a nechat se zařadit do kategorie osob bez zdanitelných příjmů. Pak ti řeknou kdy kde máš zaplatit a kolik, případně jim to můžeš poslat na účet.Já na úřadu práce byl,Potvrzení o době vedení v evidenci mi poslali.Ale rozhodně si nevybavuju že by mě řekli že s tím mám chodit na zdravotní pojištovnu a nechat se někamzařadit..je to opravdu nutné nebo je to hloupost..?
nevím jak kdo,ale drtivá většina lidí z ÚP jde po ukončení pracovat a za ně hlásí změny zaměsnavatel.Pokud jste byl sankčně vyřazen z ÚP, pokud jste ukončil evidenci bez toho aniž byste pracoval,pak Vám zajisté sdělili Vaši povinnost do 8 dnů toto oznámit na Vaši ZP,toto se nemusí osobně (např já bych skrze toto musel cestovat až do krajského města)ale e-mail nebo aspoň tlf či písemně dopisem.Jinak doklad -potvrzení po ukončení ... dávají jaksi automaticky-toto musíé a ne že se o to musí žádat.Aspoň u násv JH bylo- je to automaticky.
detroit
No já sem šel z úřadu práce hned do nového zaměstnání.
Pokud tedy máte smlouvu pak je povinností zaměstnavatel tuto skutečnost oznámit na ZP!Jednou jsem preventivně poslal a dostal jsem trochu vyhubováno,že je to starost zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.