Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel je závislý na videohrách

Od: bella odpovědí: 25 změna:

Dobrý den.

Mám problém s přítelem, který je závislý na videohrách. Mně je 19 let a mu 20, jsme spolu 2 roky- Vůbec netráví čas semnou a sedí doma a hraje ty blbé hry! Dřív to tak nebylo, občas si zahrál, ale chtěl být hlavně semnou. Má teď špatné období a já to respektuji, ale aby celý den hrál hry a nebyl schopný semnou jít nikam, absolutně nikam, ani nevyleze z pokoje a co se týče sexu, ten jsem neměla co je rok dlouhý . Byla jsem teď 14 dní na skautském táboře a ani nevíte, jak mi tam bylo skvěle. Byla jsem konečně venku, bez starostí, jeho věčného nadávání. Myslím si že už to úplně nezvládám.. Teď, když mi nevěnuje pozornost jsem stále nespokojená, nervóní, naštvaná, neustále se hádáme. Nejhorší je, že nemám ani s kým chodit na výlety, procházky atd.. tak jsem radši doma nebo na zahradě, kde si čtu knihu nebo dělám něco do školy. A vždycky jsem tak ráda, když jdu na brigádu, že konečně někam vypadnu. On vidí moc dobře, že už si nerozumíme, velmi se milujeme, ale on sám tuší že se oddalujeme. Absolutně nevím co mám dělat.. nechci o něj přijít, ale náš vztah jde jasně do kytek a já už přestávám mít tu sílu bojovat, když je to pořád to stejné dokola. Prosím poraďte mi. V září nastupuji na vysokou školu a nechci být ve stresu, chci to vyřešit.. děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

13x

,chci to vyřešit.. děkuji Tak to vyřešte - ihned rozchod a užívat si zbytek prázdnin. Položte si otázku " k čemu máte partnera?" Píšete, že se milujete, ale to se velmi mýlíte. Láska vypadá jinak a tak vám přeji, abyste jí našla.

hodnocení

12x

Gamblerství je závislost, jako každá jiná. Takže "bič - a pryč"! Je docela možné, že si Vaší nepřítomnosti ani nevšimne.

pavelpavel*

Gamblerství jsou výherní automaty a nikoliv pc hry.

A co to tedy je?
Jaký je mezi tím rozdíl? Oba nevidí, neslyší, jen do zblbnutí hrají připitomělý hry. U automatu navíc sype koruny. Výsledek je takřka stejný. Lidská troska.
pavelpavel*

PC hry jsou zábava. :)

No jo. Pro toho, kdo paří od rána do večera a od večera do rána to je zábava. Jen si to neuvědomuje. Pro ostatní, jak vidno, to se zábavou nemá nic společného.
pavelpavel*

Jenyk to máš tak ze vším. Občas pivko dobré. Denně 10 kusů špatné a tak je to i s hrama. Gamblerství je ale něco jiného, tam právě odpadá inteligence a všechno, protože tam jde o peníze, které nikdy nikdo nevyhraje, ale nepochopí to i když jim vysvětluji, že ten program má 1MB co jim zruinuje život.

A PC hry nikoho nezničí? Všichni do zblbnutí hrají, honí se za rekordy a to je v pořádku? To neničí člověka?
pavelpavel*

Mám se opakovat? 10 piv denně KO. 1 pivo denně OK. *pivo*

Mám se opakovat? Jaká je zábava ničit si život u hraní her na PC?
nox®

Já jsem se třeba hraním her naučil anglicky a našel pár dobrých kamarádů, se kterými se dobře bavím a zajdeme i na to zničující pivko. Někdo zas denně čučí na Ulici a růžovku. Jak se říká, všeho moc škodí.

pavelpavel*

Jenyk: já si hraním život neničím, ale naopak.

Nox : Asi tak já se kdysi naučil základy angličtiny podobně a sám. Jinak kdo si hraje nezlobí. Nesmí se to ale přehánět jako se vším.

Já neříkám, že si ničíš život. Ničí si ji ten, kdo je celý dny a celý noci u počítače a paří.
Nakonec je úplně jedno, jestli sedí doma, nebo jestli chodí hrát někam jinam.

hodnocení

7x

@bella - jsem stále nespokojená, nervóní, naštvaná, neustále se hádáme
Děvče, proč s ním jste, když už víte, že je vám bez něho líp?

už si nerozumíme, velmi se milujeme
Aha - a jak se to "milování" projevuje? Z vašeho textu to nějak nemůžu vyčíst ;)

hodnocení

7x

Dobrý den. Opravdu si myslíte, že Vás tak velmi miluje, jak píšete? Nenamlouvejte si to! Netráví s Vámi čas, nezajímá se o Vás, tak jaká je to láska z jeho strany? Opravdu chcete být ve vztahu s někým, kdo o Vás nestojí a je závislý na hraní her? Co z takového vztahu máte? Život je krátký, užívejte si ho a netrapte se ve vztahu vedle někoho, kdo jen přežívá a je mimo realitu. A už vůbec nevěřte, že ho změníte! Najděte si vhodnějšího partnera, s kterým budete opravdu spokojená a šťastná!

hodnocení

7x
Takovej chlap je k ničemu přestan se trapit a co nejdřív ho pust k vodě
On se nezměni

hodnocení

5x

Kopni ho do zadku, najdeš si normálního kluka. Ne takového magora. K čemu ti je?

douby*

"najdi si normálního kluka" ---- bych upřesnil na frázi "zkus štěstí s jiným klukem", protože najít si "normálního" kluka se rozhodně nedá lusknutím prstu nebo jen tím že se rozhodne to udělat. Každý bude mít své vady. Je otázkou kdy je objeví a zda se přes ně bude chtít přenést. Každý bude mít nějaké vady, neexistuje bezchybný kluk, tím spíše pak normální (to slovo prakticky neznamená nic, nikdo ani netuší co je normální).

rv*
hodnocení

3x

Spousta lidí někdy propadne počítačovým hrám a většina po čase zjistí, že to je všechno na stejné brdo a najde si jinou zábavu. Můžete partnerovi nabídnout, aby některé dny vyhradil jinému programu, prostě kompromis.

pavelpavel*

Dobrý názor, ale rozhodně ne mu dávat ultimátum.

hodnocení

0x

"Má špatné období ..." milujeme se ..." atd.,atd.
Blá, blá, blá...

Proboha, prober se, to není přítel, to je s prominutím debil *zed*
Rozejdi se s ním a najdi si opravdovou lásku, tahle nemá pražádnou budoucnost !

Debil? No tak*bzum* vždyť je to "dítě"

pavelpavel*

Skutečně? A víš, že pc hry jsou zpravidla pro dospělé? I můj otec pařil tanky a je to dědek.

fanyarmy*
hodnocení

0x

rozejít nebo vyhodit hry... nic víc nepomůže

liska5
hodnocení

0x

Jestli chceš tohle řešit další roky, tak s ním zůstaň. Pro Tebe bude životní změnou nástup na VŠ. Tím se Tvůj problém s přítelem vyřeší. Nová náplň života, nový kolektiv i noví kluci. A nějaký přítel někde non-stop u počítače se Ti ještě víc vzdálí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]