Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížená pracovní schopnost

Od: endyes odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,můžete mi prosím poradit? Od listopadu loňského roku jsem po Totální endoprotéze kolene,stále v prac.neschopnosti. V průběhu rekonvalescence mi několikrát začala hnisat jizva,v místě jednoho stehu. Následovala 2x léčba antibiotiky a koleno muselo být v klidu. Tím pádem zatuhlo a následovaly rehabilitace,aby se koleno opět rozhýbalo,což se sice částečně povedlo,ale po delším stání stejně koleno oteče a boli. Pracuji manuálně,vetšinou ve stoje a na směny. Mám obavy,že nebudu zvládat pracovat při dlouhém stání,zejména ve večerních hodinách. Můžu požádat o "Snížení prac.schopnosti" anebo alespoň požádat o přeřazení na práci pouze v ranni směně? Dekuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Zažádat musíte na soc. odboru kde na základě lékařských zpráv a posudkového lékaře stanoví vaše postižení, můžete žádat i ID a uvidíte. Myslím, že zaměstnavatel s tím nic společného nemá a bude reagovat až na rozhodnutí jak moc je vážné vaše postižení a na základě toho vás přeřadí na jinou práci eventuelně ranní směnu, může se také stát, že vás propustí jelikož odpovídající zařazení nemá.

hodnocení

0x

Dobrý den. Požádat zaměstnavatele určitě můžete. Záleží jen na něm, zda Vám vyjde vstříc a zda se domluvíte na řešení, které by vyhovovalo oběma stranám.

hodnocení

0x
Ono při invalidním důchodu se předpokládá, že budete pracovat na zkrácený úvazek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]