Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření při stěhování do zahraničí

Od: anonymn* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, v 19ti letech před vysokou školou jsem teď v červnu uzavřela smlouvu o stavebním spoření po dobu minimálně 6 let(u Lišky). Budu chtít pravděpodobně za 3 roky po titulu Bc odjet bydlet do zahraničí(Irsko). Je pravda, že mi strhnou státní podporu a vypovědí mi smlouvu dříve a tím pádem to nebude mít smysl? Nebo můžu do těch 6 let posílat peníze na spoření i s pobytem v zahraničí a poté vybrat i s podporou? Děkuju předem za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janh*
hodnocení

0x
Adresa v občance ti musí zůstat napsaná v ČR a musíš zůstat občanem ČR,jinak si pobývej kde chceš.

hodnocení

0x

Nevidim smysl v bydlení v irsku a chtění české statní podpory. Třeba vozit nějaké peníze z irska, investovat a utrácet v ČR, to by smysl mělo, ale dotaz tak, jak je napsaný vypadá, že si hodláte nechat nejen zaplatit vzdělání českem (investice) a výnosy se chystáte dávat irsku, ale ještě k tomu chcete státní podporu. Tato je podmíněná občanstvím ČR, při předčasném ukončení SS nebude vyplacena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]